Povežite se s nama

Međimurje

Na Forestlandu će vas od 19. do 21. srpnja rasplesati i brojni umjetnici iz regije!

forestland 2019

Objavljeno:

- dana

Za nešto više od mjesec dana Brezje će preplaviti zaljubljenici u elektroničku glazbu iz svih krajeva svijeta, osobito oni iz susjedne nam Slovenije.

Osim što je Slovenija poznata po svojim predivnim pejzažima, raznim kulturnim i povijesnim zanimljivostima, ona je dom i mnogim umjetnicima i izvođačima u čijim će zvukovima uživati posjetitelji Forestlanda.

Jedan od njih je i najveći – Mike Vale. Mike Vale redovito osvaja glazbene ljestvice, uključen je u Beatportove „Hottest Tech-House Artists” i „Ones To Watch” liste. Može se pohvaliti i setovima po cijeloj kugli zemaljskoj te ugovorima s najvećim diskografskim kućama u igri. Njegovu glazbu podržavaju i neka od najvećih imena poput Jamie Jonesa, Marca Carola, Carla Coxa i Rogera Sancheza.

Line-up će upotpuniti i Forestlandov resident DJ, miljenik publike, “onaj koji donosi energiju, emocije i ekstazu ritma” – Timo G. Karakterističan po svom “big room” zvuku, on je DJ koji zna pročitati publiku te se prilagoditi svakom izazovu kojeg plesni podij stavi pred njega. Već je dijelio pozornicu s vrhunskim artistima kao što su DubVision, Sick Individuals, Vinai, Matroda, Plastik Funk i mnogi drugi, a u ovom trenutku osvaja Kinu sa svojom turnejom.

Iz Koreje i s Ultre na Forestland

Na glavnu pozornicu se vraća i Avadox, energičan slovenski DJ koji se lako poveže sa svakom publikom, ostavlja bez daha i tjera na plesne pokrete. Početci njegove karijere sežu još u 1992. Otad je osvojio neke od najvećih festivala: bio je zadužen za warm-up jednom jedinom Will Smithu na MTV Summer Blastu, a nastupao je i na Ultra Music Festivalu, Ultra Europe, Ultra Japan, Ultra Singapore, Weekend Festivalu, Daydream Festivalu i Amsterdam Dance Eventu.

Ovogodišnje izdanje Forestlanda začinit će i DJuraS koji je poznat po svojim trance setovima i po redovitom zatvaranju festivala, a ovoj postavi se pridružuju i David Nyx, Dino DZ, El Sam, Sam-o-Sim, SIBBJAG, Sid Cisse te Ted Funke.

Po prvi puta stiže Forest Live: #Matter

Osim elektroničkih, zelenu oazu glazbe će 20. srpnja preplaviti i trap/hip hop zvukovi pa je tako nastao i #ForestLive koncept kojeg će predvoditi slovenski trap majstori Matter. Oni su put do slušatelja pronašli savršenim specijalitetima alternativne scene, nadrealističkim fragmentima riječi te duhovitim rimama. Tekstovi koji izlaze iz pera Dache i Tunje su riznica ideja za online memove i citate, a za sebe kažu da su majstori hvatanja trenutaka koje Levanael poprati elektroničkom, gotovo underground matricom.

Na #ForestLive pozornici će ih podržati Josh Somen. Na sceni je već 13 godina te se može pohvaliti nastupima u nekim od najboljih klubova u regiji kao što su porečki Byblos, zagrebačka Opera, dubrovački Revelin i ljubljanski Cirkus. Rezident je Supra Travela, a ove se godine ponovno vraća na Forestland.

To je samo mali dio svega što posjetitelje čeka u šumici od 19. do 21.srpnja. Ulaznice za ovaj šumski spektakl su dostupne putem sustava Ticket2go.

Foto i video

FOTO Međimurju četiri šampiona, po jedan dolazi iz Varaždinske županije i Slovenije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Matej Ščavničar

U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. svibnja, u Štrigovi je održano 5. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2021.

Organizator ocjenjivanja bila je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurske županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Peti put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeze ocjenjivači su ocjenjivali uzorke koji su se natjecali u dvjema grupama, pri čemu su dodijeljene titule šestero šampiona.

 1. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA REDOVITE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel classic, 2020., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova.
 2. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA PREDIKATNE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel prestige, kasna berba, 2019., VINA DK DVANAJŠČAK – KOZOL,
  Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec.
 3. ŠAMPION U KATEGORIJI PREDIKATNIH VINA:
  Graševina, ledena berba, 2007., VINA KRAMPAČ,
  Kopriva 1, 9246 Razkrižje, R. Slovenija.
  *ukupno najbolje ocijenjeno vino
 4. ŠAMPION U KATEGORIJI CRNIH VINA REDOVITE BERBE:
  Mješavina crnih sorata, 2015., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO BRANIMIR JAKOPIĆ, Železna Gora 92, 40312 Štrigova.
 5. ŠAMPION U KATEGORIJI BIJELIH VINA REDOVITE BERBE:
  Rajnski rizling, 2020., deMar vina,
  Luka Ludbreška 7, 42233 Sveti Đurđ.
 6. ŠAMPION U KATEGORIJI PJENUŠAVIH VINA:
  Pjenušac “Polaris” (sorta PUŠIPEL), 2017., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova

Dodjela diploma će se održati u petak, 14. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi s početkom u 15 sati. Čestitamo šampionima!

Nastavite čitati

Međimurje

U Čakovcu 7. svibnja masovno cijepljenje građana kod Županijske bolnice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŽB Čakovec

Na temelju dogovora Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, u petak, 7. svibnja, u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec bit će organizirano cijepljenje protiv SARS-Cov-2 virusa. Cijepiti se mogu svi punoljetni građani, bez obzira na to jesu li se prijavili preko aplikacije Doma zdravlja Čakovec.

Masovno cijepljenje održat će se u vremenu od 9 do 13 sati, a mogu mu se odazvati sve osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece.

– U Gradskoj upravi dnevno se zaprima znatni broj upita zašto na području Grada nema organiziranog mjesta za cijepljenje… Nemaju svi automobile, a ne postoji ni organizirani javni prijevoz do organiziranih punktova za cijepljenje. Iz toga se razloga mnogi koji se žele cijepiti, ne cijepe.

Kako je cilj u što kraćem vremenu procijepiti što više građana, organizacija mjesta za cijepljenje u Čakovcu vrlo je važna pa je zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije uspostavljen jedan takav punkt u krugu Županijske bolnice Čakovec. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti te da će u budućnosti na raspolaganju biti i cjepiva drugih proizvođača – kažu iz Grada Čakovca.

Kako stoji na Facebook stranici Županijske bolnice Čakovec, i ostali žitelji Međimurske županije (koji nisu s područja Grada Čakovca) mogu se cijepiti bez prethodne najave danas (6. svibnja) i sutra (7. svibnja) između 13 i 18 sati.

Nastavite čitati