Povežite se s nama

Međimurje

Samo 20 tjedana do početka Forestlanda: od 13. do 15. srpnja čeka vas bogatstvo zvuka i izvođača

Forestland

Objavljeno:

- dana

Šesto izdanje Forestland Festivala održat će se za samo 20 tjedana, a #Forest6 objavio je i prvi dio izvođača.

U 2018. na najveći festival sjevera Hrvatske dolaze Avadox i Steve AllenLawrence ApagaDekovaEloquentia i makedonska zvijezda Galoski. Resident DJ-evi su već svima poznati Timo G Sasha Mikac.

U 48 sati na festivalu gdje glazba ne prestaje Forestland će ugostiti preko 50 DJ-eva, producenata i umjetnika i po šesti puta postati centar elektronske Hrvatske.

Od podneva u petak 13., pa sve do podneva u nedjelju 15. srpnja, Međimurje će dobiti još jedno izdanje sad već dugogodišnjeg i prepoznatljivog Forestland festivala. Najzeleniji festival Hrvatske, kako mu tepaju, ugostit će svjetski poznata DJ imena. U prvom valu najavljen je niz regionalnih izvođača uz dva jača međunarodna umjetnika. Uz pojačanje na glazbenom aspektu, pojačanje je i suradnja s mobilnom mrežom za mlade, one u pokretu i stalno online, baš kao i Forestland.

Forestland

JAKA IMENA ELEKTRONIKE

Najjače ime prvog vala definitivno je Steve Allen, dugogodišnji trance producent i artist koji dolazi iz Leicestera, Engleska. Tvorac “Classic Trance Anthema” već niz godina nalazi se na samom vrhu Beatport ljestvica. Stvara glazbu za izdavače poput Armade, Black Hole, Future Sound of Egypt, Garuda, Flashover, Pure Trance. Njegov izričaj redovito puštaju i promoviraju Armin Van Buuren, Aly & Fila, Paul Van Dyk, Solarstone.

Osim studijskog rada Steve Allen (nekad pod umjetničkim imenom Allen & Envy) nastupa i na velikim festivalima poput “Transmission Melbourne”. Ima zabilježene nastupe i na A state of Trance, The Street Parade i mnogim drugim festivalima.

Nakon Allena, prvog DJ-a iz Engleske, iz makedonskog Tetova dolazi nam Galoski. Nadolazeća velika zvijezda, Galoski je DJ kojeg podržavaju i koji izdaje na labelima Nicky Romera i Fedde Le Granda.

Još od izlaska Rokavele koju je premijerno svirao Avicii, Galoski je DJ kojeg svi veliki artisti cijene i supportaju. Otkako je u 2017. nastupao sa Garrixom i Hardwellom, a kroz karijeru i sa Axwellom, Romerom, Tiestom, Arminom Van Burenom i Paulom van Dykom, karijera mladog makedonskog DJ-a je u stalnom uzlazu te u 2018. ulazi kao DJ Armada Musica.

 

S Malte putuje Eloquentia, još jedan od trance producenata i DJ-a, projekt koji je započeo Jonathan Lia 2012. Eloquentia je DJ koji primarno fokusiran na uplifting trance / progressive trance stil glazbe. On će zatvoriti Forestland Stage u subotu. Eloquentia priprema i jedan zanimljiv koncept za Forestroom. Tamo će također premijerno pokazati Hrvatskoj svoje čari.

Iz Slovenije nam u prvom valu stižu dva DJ-a, svima dobro poznati Avadox, headliner #WSoF izdanja, ali i naš resident DJ Timo GAvadox na #Forestland dolazi na krilima velikog projekta u Ljubljani #ElectricPoppy gdje nastupa uz Afrojacka. Timo G je DJ koji je odlično poznat Hrvatskoj, a posebice međimurskoj publici. Radio je na brojnim projektima, suradnjama i nastupima na #Forestland festivalu od samih početaka.

REZIDENTI FESTIVALA

Red je najaviti i dvojicu hrvatskih autora, zagrebačkog DJ-a Dekovu, ali i residenta i organizatora Sashu Mikaca. Dekova nam je najpoznatiji po svojoj nedavnoj gaži kao resident kultne Opere, ali i nastupu uz protekli vikend uz Fedde Le Granda. 2017. na #Forest5 festivalu, Dekova je nastupao kao jedan od headlinera drugog dana, a nastup mu je bio zapamćen po odličnoj energiji i komunikaciji s publikom.

Sashi Mikacu, DJ-u koji je uz nekolicinu prijatelja i stvorio Forestland, više govori njegova glazba i nastupi. Čakovečki je to DJ i producent koji je među prvima napustio okvire svog grada i nastupao u svim renomiranim regionalnim klubovima. U zadnje vrijeme nastupa i diljem svijeta. Njegov house vodi nas u glazbenoj priči kroz povijest Forestlanda i postavlja temelje za svaki festival.

 

Ulaznice za 2018., šesto, izdanje Forestland Festivala možete pronaći u sustavu Ticket2go.hr kao i na odabranim prodajnim mjestima i kod lokalnih promotora.

Ovako je to izgledalo prošle godine. Posjetite Međimurje, srcu elektronike i Europe.

DEkova

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje