Povežite se s nama

Međimurje

Forumaši iz Ivanovca za novi Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Objavljeno:

- dana

Projekt “Prvi prijatelj”

Na 19. Susretu dječjih foruma Hrvatske, koji je od 2. do 4. srpnja održan u Zagrebu, sudjelovali su i predstavnici Dječjeg foruma “Ivančica” iz OŠ Ivanovec, koji su prestavljali Čakovec.

Na susretu su sudjelovali učenici Borna Antonović, Mura Blažević i Laura Borković, a za susret ih je pripremila učiteljica Irena Levačić. Forumaši su susret započeli u nedjelju predstavljanjem i sudjelovanjem u radionicama, a dan kasnije posjetili su institucije nadležne za ostvarivanje dječjih prva: Vladu, Kuću Europe, Savez društava “Naša djeca”, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ured pravobraniteljice za djecu. Zadnji dan susreta u Saboru izlagali su svoje radove. Forumaši iz Ivanovca predstavili su projekt “Prvi prijatelj”, kroz koji su pozvali saborske zastupnike da budu podrška za gradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje