Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO 53-oje mališana uživat će u novom, modernom vrtiću u Donjoj Višnjici

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 5. listopada, prvi će mališani krenuti u novosagrađeni vrtić u Donjoj Višnjici.

Njih 53-oje dočekat će pet odgajateljica i svo popratno osoblje, a moderan vrtić su već danas imali svi priliku razgledati jer je organiziran Dan otvorenih vrata.

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik općinskog vijeća Robert Dukarić, i sam iz Višnjice, nisu krili zadovoljstvo da su za godinu dana završeni svi radovi na vrtiću te je dobivena uporabna dozvola.

– Jako sam ponosan danas, ali i zbog toga jer smo jedini grad u Hrvatskoj koji u jednoj godini radi dva dječja vrtića. To nije bez razloga. Razvoj našeg kraja temeljimo na mladima, na djeci i na mladim obiteljima. Na ruralnom i pograničnom području Višnjice želimo da djeca imaju isti standard kao u velikim gradovima i želim da ostanu u ovom kraju te doprinose njegovom razvoju. Sve su to bili razlozi za gradnju novog vrtića – rekao je Škvarić te najavio nove investicije za navedeni kraj.

Grad Lepoglava je iz proračuna financirao gradnju ovog vrtića površine 500 metara kvadratnih.  Vrijednost radova je 3,8 milijuna kuna, a pridoda li se tome opremanje vrtića i uređenje okoliša, cijena je dosegla 4,5 milijuna kuna. Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova dalo je 100.000 kuna potpore.

– Pun sam emocija. Kada uđeš u politiku napraviš neki program i današnji dan je dokaz da se sinergijom sve može ostvariti. Zahvalan sam svima koji su omogućili da se projekt ovog vrtića ostvari – istakao je Dukarić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić objasnila je da se radi o povijesnom projektu, jer u svojoj 60-godišnjoj povijesti predškolskog odgoja otvara područno odjeljenje i to baš u Višnjici.

– U Dječjem vrtiću Lepoglava, Područnom odjelu Donja Višnjica, imat ćemo tri skupine; mlađu mješovitu, stariju mješovitu i predškolska. Nudit ćemo programe prema potrebama i interesima djece. Veliko hvala Gradu Lepoglavi – rekla je Valentina Husnjak-Ribić.

Život i društvo

Policija kaznila petoricu muškaraca pred dućanom u malom mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije nekoliko dana smo gledali tisuće ljudi na sprovodu Milana Bandića, a zbog epidemiloških mjera propisano je da ih može biti samo 25.

Policajci Policijske uprave bjelovarsko-bilogroske provode strogoću kad se radi o epidemiloškim mjerema.

– U četvrtak, 4. ožujka, oko 16.30 sati, policijski su službenici u Siraču ispred trgovine zatekli 43-godišnjaka, 53-godišnjaka, 34-godišnjaka, 33-godišnjaka i 38-godišnjaka u nekorištenju zaštitnih maski i nepridržavanju potrebnog razmaka. Navedenim osobama izrečene su mjere upozorenja zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a za što je propisana novčana kazna od 500 kuna – javila je PU bjelovarsko-bilogorska.

U izvještaju ne piše, ali nagađamo da su se muškarci vjerojatno tamo naši i pili.

Napomenimo da je Sirač mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojem živi 1606 stanovnika, prema popisu iz 2001. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhva izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju.

– U planu je i čišćenje i impregnacija svih betonskih površina, planirano je i uređenje kanala, postava rubnjaka i tlakavaca, a na sve postojeće kanalizacijske oklope stavit će se novi poklopci. Također, uredit će se zelene površine te postaviti nove klupe i cvjetne žardinjere – pojasnio je Hođa.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je kako Grad podjednako uređuje sva naselja.

– Nakon što smo obnovili društveni dom, nastavljamo s daljnjim uređenjem Sudovca. To je najudaljenije mjesto od samog centra Novog Marofa, a kao što brinemo o uređenju samog centra grada, tako brinemo i o okolnim mjestima. Centar Sudovca mjesto je okupljanja brojnih mještana, a sada će imati uređen okoliš, pil, cvijeće, te klupe za druženje. Time dokazujemo da brinemo o svim područjima našeg grada i da želimo osigurati jednake uvjete života svih naših stanovnika, kako u centru grada, tako i na rubnim područjima – rekao je gradonačelnik.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!