Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO 800 učenika Osnovne škole u Trnovcu jutros dobilo slasne mandarine iz doline Neretve

Objavljeno:

- dana

RAZVESELILI DJECU

Čak 320 kilograma mandarina iz doline rijeke Neretve podijelio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec učenicima Osnovne škole Trnovec. 

Riječ je o dijelu donacije od tisuću kilograma koji je poklonjen školi u sklopu projekta osiguravanja i stvaranja navike zdrave prehrane za osnovnoškolce.

Šamec je istaknuo da je, uz stvaranje zdravih prehrambenih navika, jedan od ciljeva akcije pomoć hrvatskim poljoprivrednicima, a podsjetio je da su posljednjih nekoliko godina, uz mandarine, podijelili i jabuke.

– Ovo je četvrta godina da u jesenskim mjesecima dijelimo voće u osnovnim školama, dječjim vrtićima, a posjećujemo i najstarije sumještane u domu u Trnovcu. Obje naše škole uključene su u projekte „Školsko voće“ i „Školsko mlijeko“, a mi s darovima jeseni dolazimo da ih uključimo u zdravu prehranu. Ove smo se godine odlučili za mandarine, da pomognemo domaćim poljoprivrednicima iz Metkovića i Opuzena gdje su mandarine obilno rodile. Prošle godine to su bila jabuke lokalnih OPG-ova – rekao je načelnik Šamec o donaciji tisuću kilograma mandarina za djecu i 40-ak starijih osoba, za što je Općina izdvojila 3.500 kuna.

Ravnateljica osnovne škole Trnovec Radmila Sačić zahvalila je Općina na ovogodišnjoj donaciji voća za zdrave obroke školaraca.

– Djeci je u rastu i razvoju jako potrebna pravilna prehrana, a da bi se ona poboljšala pripremamo ih kvalitetnu hranu. Djeca su zaista vesela kad vide da ih za obrok čekaju voće i mlijeko, koji se sve više konzumiraju. Zadovoljni smo što su se prehrambene navike djece promijenile od početka projekta prije tri godine. Djeca jedu kuhanu hranu koja je kod nas redovito na jelovniku. Tu je i ručak za djecu u produženom boravku. Za to imamo stručan, kreativan tim u našoj školskoj kuhinji – istaknula je ravnateljica.

Osim Osnovnoj školi u Trnovcu mandarine su donirane i Osnovnoj školi u Šemovcu, Dječjem vrtiću Oaza u Bartolovcu, Dječjem vrtiću Zeko u Trnovcu te Obiteljskom domu za starije i nemoćne Vivo Vita u Trnovcu.

Izvor: Foto: OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!