Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Ambijent dvorca Feštetić u Pribislavcu kulisa prikaza “Krvavog ustanka”

Objavljeno:

- dana

U petak, 23. kolovoza, svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Pribislavec započeo je bogati trodnevni program kojim se obilježavaju dani mjesta.

Nakon standardnoga dijela sjednice uslijedilo je i scensko prikazanje povodom stote obljetnice takozvanoga “Krvavog ustanka”. Radi se o povijesnim događanjima između 2. i 4. studenoga 1918. godine, kada je diljem Međimurja došlo do ustanaka zbog ugnjetavanja pučanstva pod okupacijom Mađara. U glumačkim ulogama izvrsno su se snašli sami mještani. Autorica dramskoga prikaza “Jednog jutra pred sto let” je Kristina Štebih, a režirao ga je Dejan Buvač.

Foto i video

FOTO Lijepo je vidjeti da je Varaždinska građanska garda ponovno uvela smjenu straže

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Varaždinska građanska garda, popularni Purgari, danas su počeli s novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu.

Lijepo je vidjeti naše Purgare u njihovoj odori koja je pruskog kroja. Dvije posebnosti koje ističu odoru Varaždinske građanske garde su kapa i “medvedova capa”. “Medvedova capa” je simbol koji se nalazi na krajevima rukava surke, a označava odnos snaga Napoleona i Varaždinske građanske garde.

Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža se održala u starom terminu, od 11 do 12 sati.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Prilično hladna subota nije otjerala šetače iz centra Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnji travanj na sjeveru Hrvatske prilično je hladan, a takva je u Varaždinu bila i subota prijepodne.

Varaždinci su se ipak zaputili svojim poslom u središte grada. U centru se na više mjesta prikupljaju i potpisi kandidata za dolazeće lokalne izbore.

Prošetali smo centrom i uživali u tome da toplo odjeveni građani ipak nisu skidali osmijeh s lica.

Nastavite čitati