Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Atletska staza na Belici otvorena uz veselo sportsko druženje

Objavljeno:

- dana

Titula Europske regije sporta, koju Međimurje ponosno nosi u 2022. godini, prilika je za razvoj sportske infrastrukture na području županije, a velikim sportskim druženjem svečano je otvoren jedan od realiziranih projekata: novo sportsko igralište, odnosno atletska staza s borilištima u Belici.

– Na području Općine Belica škola je uvijek imala prioritet, a mještani su je uvijek doživljavali “svojom” i važnom, što je glavni razlog nadstandarda koji pružamo svojim učenicima. Imamo jednosmjensku nastavu, veliku sportsku dvoranu, četiri produžena boravka, stoga hvala Županiji i Općini koje nas prate u svim projektima – istaknuo je ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić.

Nova atletska staza smještena je uz Osnovnu školu Belica te će se koristiti za potrebe osnovnoškolske nastave i provođenje pedagoških aktivnosti, ali i za potrebe svih mještana općine i susjednih naselja. Ima šest staza, bacalište kugle, zaletište i skakalište za skok u dalj te skok u vis, kao i malonogometno igralište s prirodnom travom unutar atletske staze na kojoj je postavljena tartan podloga.

Ukupna vrijednost investicije je 1,65 milijuna, a financijska sredstva za projekt osigurali su Općina Belica, Međimurska županija te Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Kako je naglasio načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, izgradnjom staze svim mještanima, a posebno najmlađima, pružene su veće mogućnosti.

– Međimurje je “najsportskija” županija, imamo najviše sportskih udruga, najviše nogometaša po stanovniku, odlične vrhunske sportaše koji osvajaju svjetska odličja, srčane rekreativce i sportske volontere – rekao je međimurski župan Matija Posavec, koji je stazu otvorio s učenicima OŠ Belica. Oni su pokazali svoje sportske sposobnosti i odmah je isprobali.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje