Na Belici je nedavno (uoči prvenstvenoga susreta BSK-a i NK-a Podturen) kod prostorija BSK-a svečano otvorena Sportska građevina za udruge Općine Belica.

Kako je objasnio općinski načelnik Zvonimir Taradi, u uređenje prostora za udruge utrošeno je oko 1,5 milijuna kuna.

– Najveći dio sredstava osiguran je iz EU fondova putem programa ruralnog razvoja, uz veliku podršku LAG-a “Međimurski doli i bregi” te Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Zahvaljujem tvrtki Team građenje iz Čakovca, koja je izvela radove na objektu. Ova građevina neće služiti samo nogometašima i drugim sportašima, već je namijenjena mladima i našim brojnim udrugama – rekao je Taradi. Dodao je da će se u sportskom parku započeti i uređenje atletske staze te je govorio i o drugim infrastrukturnim projektima koji se provode na području Općine.

Predsjednik BSK-a Muhamed Bajrić istaknuo je da će, osim nogometaša i službenih osoba, bolje uvjete rada odsad imati i polaznici nogometne škole. Pohvale na račun izgleda i funkcionalnosti prostorija došle su i od tajnika Međimurskog nogometnog saveza, Darka Jambrovića. Objekt su zajednički otvorili načelnik Taradi, međimurski župan Matija Posavec i njegova zamjenica Sandra Herman.

– Budući da je zajedništvo ključno u realizaciji sličnih projekata, drago mi je što upravo ta osobina krasi mnoge međimurske sredine. Na Belici se konstantno gradi i uređuje, ulaže se u povećanje kvalitete života te se pritom svi uvijek možete osloniti i na pomoć Međimurske županije! – konstatirao je Posavec i pozvao na daljnju suradnju. Program otvorenja vodio je Miljenko Ovčar.

Komentari

Komentara