Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Biciklijada u Sračincu: zbog sigurnosti sudionika uklanjana gnijezda stršljena

Objavljeno:

- dana

Prije četiri godine članice Ženske inicijative HNS-a Podružnice Sračinec imale su ideju da organiziraju biciklijadu za svu djecu i roditelje koji žive na području Sračinca i Svibovca Podravskog.

Ideja je pala na plodno tlo, ostvarena je suradnja Općine Sračinec i Osnovne škole Sračinec i već peti put biciklijada je održana, ovaj put s više od 280 biciklistica i biciklista svih životnih dobi. – Veseli me ovakav odaziv, sve majice koje smo odštampali smo i podijelili, a neki koji su došli kasnije, nisu ih ni dobili. Dva prošla vikenda vrijeme nas nije poslužilo, a imali smo i problem s iznimno visokim vodostajem Drave. Danas se sve poklopilo, dočekali smo ugodno proljetno jutro i krenuli put Svibovca i Drave. Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli: Ženska inicijativa HNS-a, Osnovna škola Sračinec, direktor HE Varaždin Darko Kuča, vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, Đurđica Kovačić, PU Varaždin i ostali. No najviše hvala svim roditeljima i djeci koji su nam pomogli da ostvarimo cilj – da se povodom Dana obitelji one okupe i u obiteljskom krugu provedu ugodno prijepodne u prirodi – rekao je općinski načelnik Božidar Novoselec. Zanimljivo je da su nekoliko dana prije biciklijade pripremljene šumske staze, stalno je praćen vodostaj Drave, a poduzeće za dezinsekciju moralo je čak ukloniti nekoliko gnijezda stršljena koja su prijetila sigurnosti biciklista. Standardna ruta vodila je sudionike biciklijade od Doma kulture u Sračincu, preko kanala HE Varaždin, kroz Svibovec Podravski i do starog toka rijeke Drave. Ukupna dužina staze bila je oko 13 kilometara, od kojih 9 asfalta i oko 4 kilometra šumskog makadama. Tamo je organiziran odmor, igre za djecu te besplatan obrok i osvježenje. Kolona je tada produžila do križa pored Drave, gdje se moglo vidjeti kako snažno rijeka utječe na okoliš. Iako je trenutni vodostaj omogućavao približavanje rijeci, velika količina naplavina, granja, pa i cijelih stabala svjedočio je o silini Drave u trenucima kada je vodostaj iznimno visok. Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Proljetno sunce napunilo Varaždin šetačima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni tjednik

Dolazak proljeća danas se osjetio i u Varaždinu.

Varaždinke i Varaždinci lijepu subotu iskoristili su za odlazak do grada. Neki se pripremaju za sutrašnju Cvjetnicu, a drugi su već počeli nabavljati sve potrebno za proslavu Uskrsa.

Pogledajte tko je prošetao središtem Varaždina današnje subote i što je u trendu među našim sugrađanima.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Obrtnici na sajmu u Varaždinu prezentirali i prodavali rad svojih vrijednih ruku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin i Grad Varaždin prvu ovogodišnju travanjsku subotu iskoristili su te organizirali 15. Obrtnički ulični sajam.

Obrtnici su kupcima do 13 sati u središtu Varaždina pokazali bogatstvo svojih vještina i proizvoda. Predstavili su se na više od 40 štandova. Svatko je mogao naći nešto za sebe na štandovima postavljenima na Trgu kralja Tomislava, u Pavlinskoj ulici i na dijelu Franjevačkog trga.

Posjetitelji su mogli uživati u glazbi te vozilima članova Oldtimer kluba Varaždin.

Pogledajte kako je bilo…

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje