Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Bijela drvena ljuljačka ukrašena cvijećem nova je hit lokacija za okinuti selfie u gradu

Objavljeno:

- dana

U četvrtak je najavljena 25. Međunarodna izložba cvijeća „Barok, glazba, cvijeće“ koja će se u organizaciji Udruge vrtlara Varaždinske županije održati od 18. do 28. rujna na Trgu kralja Tomislava, varaždinskom Korzu.

Pripreme za izložbu su pri kraju, pa se tako na Korzu već može vidjeti nekoliko cvjetnih instalacija koje mame poglede svih prolaznika.

Iako izložba još nije ni postavljena do kraja, bijela drvena ljuljačka ukrašena cvijećem već je postala nova hit lokacija za slikanje u gradu.

Međunarodna izložba cvijeća već se 25 godina održava u okviru Varaždinskih baroknih večeri koje počinju večeras u 20 sati veličanstvenim koncertom Varaždinskog komornog orkestra i solistice Latice Honde-Rosenberg.

>>Na Korzu će biti postavljena 25. Međunarodna izložba cvijeća u sklopu 50. Baroknih večeri

Kako teku pripreme za izložbu cvijeća, pogledajte u fotogaleriji.

Foto i video

FOTO U Varaždinu u tijeku prvi susret kolekcionara vatrogasne baštine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Prvim hrvatskim dobrovoljnim vatrogasnim zborom u Varaždinu danas je organizirala 1. susret kolekcionara vatrogasne baštine u dvorani  Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu (Ulica baruna Trenka 44).

Prigodnu izložbu znatiželjnici mogu besplatno razgledati do 13 sati. Cilj manifestacije je okupiti kolekcionare vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i široj javnosti predstaviti ovaj zanimljiv hobi.

Posjetitelji mogu vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu.

Za posjetitelje je otvoren stalni postav Muzeja te izložba „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete Susret i Muzej hrvatskog vatrogastva kako bi upoznali ovaj zanimljiv hobi i čuvare vatrogasne povijesti. 

Kako to sve skupa izgleda pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Lijepo i sunčano vrijeme izmamilo Varaždinke i Varaždince na ulice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Regionalni Tjednik

Varaždinci i Varaždinke sa zadovoljstvom su dočekali sunčano vrijeme i s guštom su prošetali centrom grada.

Dnevni maksimalac u subotu, 18. ožujka, bio je 15 Celzijusa s minimalno vjetra pa je šetnja baroknim gradom bilo vrlo ugodna.

Mnogi su tako iskoristili lijepo vrijeme i prošpancirali se.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje