Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Bosilj najavio prve poteze: Regulirat ćemo naplatu parkinga, rješavati bale i formirati ITU odjel

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Neven Bosilj iz redova SDP-a novi je gradonačelnik grada Varaždina.

Veća izlaznost birača u drugome krugu Bosilju je donijela pobjedu sa 169 glasova prednosti ispred dosadašnjega gradonačelnika Ivana Čehoka.

– Meni je izuzetno drago da sam uspio između ova dva kruga mobilizirati nove birače koji su mi donijeli tih 170 glasova prednosti. Bilo je bitno da angažiram ljude od ljevice do desnice da bih mogao pobijediti Ivana Čehoka u drugome krugu i ti novi birači, koji vjeruju u mene i vide u meni tu snagu da ću donijeti promjene ovome gradu, ja sam im izuzetno zahvalan što su mi dali povjerenje na ovim izborima – rekao je Bosilj.

Novi gradonačelnik otkrio je koji će biti njegovi prvi potezi na mjestu osobe koja će voditi Varaždin.

– Moji prvi potezi kao gradonačelnika će biti da donesem novu energiju, novi elan u grad, da formiramo Gradsko vijeće sa snagama koje su željele promjene u ovome gradu. SDP ima 5, Budimo grad 4, Reformisti 2 mandata, imamo stabilnu većinu da formiramo Gradsko vijeće. Onda ćemo početi donositi odluke u korist građana. Dakle, više se neće naplaćivati parkiranje do 20 sati u zonama u kojima se to ne treba, nego do 15 sati, počet ćemo rješavati problem bala zajedno s državnim Ministarstvom, formirat ćemo pravi ITU odjel jer mi smo ušli u ITU mehanizam, imamo mogućnost povući ogromne novce iz Europe za to, a mi u Gradu Varaždinu u ovom trenutku imamo jednu jedinu osobu zaposlenu u tom odsjeku, tako se ne može raditi. Radit ćemo projekte stručno i kvalitetno – poručio je Bosilj.

Atmosferu iz stožera SDP-a pogledajte u fotogaleriji.

U fokusu

Nazvao hitnu i lagao da je član obitelji jako bolestan, stigla mu optužnica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Mladića se tereti za kazneno djelo lažne uzbune, a zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo optužnicu.

– Optužnicom se okrivljenog 22-godišnjaka tereti da je 2. lipnja 2022. u mjestu kraj Čakovca, mobitelom nazvao zavod za hitnu medicinu i rekao kako je član njegove obitelji u jako lošem zdravstvenom stanju iako to uopće nije bila istina, nakon čega je liječnička ekipa zavoda za hitnu medicinu poduzela intervenciju i pristupila na dojavljeno mjesto događaja radi pružanja hitne medicinske pomoći – objašnjavaju u DORH-u.

Nastavite čitati

U fokusu

Grad Varaždin sufinancira troškove odvoza otpada, evo koji su uvjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv za dodjelu prava na sufinanciranje dijela iznosa cijene po računima za javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada.

Poziv se odnosi na troškove za razdoblje od lipnja do prosinca ove godine, a zahtjeve mogu podnijeti građani iz svih socijalno ugroženih skupina. Detalji poziva objavljeni su na gradskim mrežnim stranicama.

Prijava za potporu podnosi se na jedan od tri načina: ispunjavanjem online obrasca, pisanim putem (osobno ili putem pošte) na adresu: Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, Varaždin, uz prilaganje potrebne dokumentacije, ili slanjem skeniranog zahtjeva s popratnom dokumentacijom na e-mail: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje