Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Brojni špancireri iskusili doživljaj leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu

Objavljeno:

- dana

Aeropiknik u Varaždinu

Izložbom naoružanja i vojne opreme, koju je u suradnji s Aeroklubom Varaždin organiziralo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, u petak je započeo 27. aeropiknik u Varaždinu.

U šatoru Ministarstva obrane, koji je bio postavljen u Ulici Ankice Opolski, posjetitelji Špancirfesta mogli su razgledati naoružanje i vojnu opremu hrvatskih proizvođača te se upoznati s programom – Postani kadet, a posebnu je pozornost pobudio simulator letenja na nadzvučnom borbenom zrakoplovu MIG- 21. Brojni špancireri tako su imali prigodu iskusiti doživljaj leta na nadzvučnom borbenom zrakoplovu te o pilotskom pozivu razgovarati s pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

– Prezentacija koju je Ministarstvo obrane organiziralo na ovogodišnjem Špancirfestu nastavak je izvanredne, dugogodišnje suradnje s Aeroklubom Varaždin, i naše potpore inicijativama civilnog društva u smislu promocije zrakoplovstva i pilotskog poziva – istaknuo je na prezentaciji Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, koji je tom prigodom predsjedniku varaždinskog Aerokluba Branku Komaru, uručio odluku ministra obrane Damira Krstičevića kojom će Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pružiti potporu Aeroklubu Varaždin pri organizaciji velikog međunarodnog aeromitinga – CIAV 2018., koji će klub organizirati u srpnju sljedeće godine.

– Koristim prigodu da još jedan put zahvalim Ministarstvu obrane na svesrdnoj podršci našim dosadašnjim aktivnostima, ali i na potpori koju ćemo imati prilikom organizacije CIAV-a. Upravo zahvaljujući podršci MORH-a naš će aeromiting biti jedna od najvećih zrakoplovnih priredbi u ovom dijelu Europe, na kojoj će nastupiti i atraktivne letačke skupine zemalja članica NATO-a – rekao je Branko Komar, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Program varaždinskog Aeropiknika, kojim Aeroklub Varaždin nastoji oživjeti staru slavu ove atraktivne priredbe u našem gradu, bit će nastavljen u subotu, kada se na varaždinskom aerodromu očekuje slijetanje zrakoplova civilne i generalne avijacije.

Izvor: Foto: Aeroklub Varaždin

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje