Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Bučni i nikad razigraniji maturanti prodefilirali centrom Varaždina

Objavljeno:

- dana

Veseli i bučni maturanti danas su prodefilirali centrom Varaždina slaveći tako kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Kao i uvijek pokazali su svoje maštovite uniforme. Bilo je lijepo vidjeti toliko mladih ljudi u našem Varaždinu. Popodne će provesti zabavljajući se s razrednim kolegama i onima iz drugih škola. Sada neka slave, a mnoge od njih još čekaju obaveze na državnoj maturu.

Foto i video

FOTO Predstavljena nova vatrogasna cisterna, služit će u gašenju većih požara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas, 10. svibnja, predstavljeno je još jedno novo vatrogasno vozilo.

Gradska vatrogasna zajednica preuzela je novu cisternu koju će koristiti vatrogasna društva iz sastava GVZ-a Varaždin.

Vozilo će služiti u gašenju većih požara i požara otvorenih prostora. U slučaju havarije na vodoopskrbnom sustav vozilo može služiti za opskrbu stanovništva pitkom vodom.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Šetalištu Vatroslava Jagića osvanuo Gorući grm Željka Prsteca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu, nasuprot sinagoge, danas, 10. svibnja, osvanula je instalacija Gorući grm varaždinskog umjetnika Željka Prsteca.

– 13. svibnja obilježava se deset godina od osnivanja Muzeja anđela u Varaždinu. Jedan od programa za tu proslavu je instalacija Goreći grm, izrađena prema biblijskom motivu kada Mojsije susreće Boga i komunicira s njim putem Gorućeg grma. Postavljena je ispred sinagoge i na taj način simbolično ukazujemo na povezanost dviju religija, jer i kršćanstvo priznaje Stari zavjet – izjavio je umjetnik Prstec.

Dodajmo da je povodom deset godina osnivanja i djelovanja Muzeja anđela održana i likovna radionica u Centru za pružanje usluga u zajednici. Desetu godišnjicu proslavit će i u četvrtak, otvorenjem novog galerijskog postava Muzeja anđela.

Nastavite čitati