FOTOGrad Čakovec

U utorak, 11. lipnja, u Domu sindikata u Čakovcu održana je javna tribina na temu Otvoreni bazeni u Čakovcu.

Kako je i najavljeno, na tribini je predstavljen Idejni projekt samog kompleksa otvorenih bazena, koji se planiraju graditi uz sadašnje izdanje Gradskih bazena “Marija Ružić”.

Idejni projekt predstavio je Mislav Muršić iz tvrtke Urbane ideje iz Samobora koja je odabrana za izradu, a iza sebe ima već slična iskustva iz drugih hrvatskih gradova.

Za govornicom su mu se pridružili i Ninoslav Šipoš, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i prostorno uređenje Grada Čakovca, direktor Gradskog poduzeća EKOM Miodrag Novosel, predsjednik gradske Zajednice sportova Bojan Ružić te pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću David Vugrinec.

Idejnim projektom planirana je izgradnja jednog vanjskog otvorenog bazena površine 1200 kvadratnih metara s tri plivačke trake u duljini od 50 metara, zatim dječji bazen sa splash tornjom, dječje splash igralište, slobodnostojeća zgrada ljetnog ulaza, ekstenzija postojeće kuhinje, ekstenzija postojeće strojarnice koja se nalazi u podrumu zgrade te uređenje vanjskih površina poput terase, dječjeg igrališta i zelenih površina.

U okviru projekta sagledane su i prostorne mogućnosti organizacije šire zone, s posebnim naglaskom na smještaj vanjskih teniskih terena, točnije, njih osam i teniske dvorane s klupskim prostorijama.

Prostor otvorenih bazena ovim je idejnim projektom podijeljen u četiri zone: vodenu, javnu, dječju i lounge zonu.

Među okupljenim građanima zainteresiranima za ovu temu, na javnoj tribini su bili i predstavnici čakovečkih plivačkih klubova s kojima su razmatrane mogućnosti korištenja vanjskog bazena, a govorilo se i o mogućim cijenama ulaznica, kao i o samom načinu ulasku u cijeli kompleks.

Ideja je da se za vrijeme ljetnih mjeseci objedini korištenje unutarnjih i vanjskih bazena, odnosno da jedna ulaznica vrijedi i za otvorene i zatvorene bazene, dok će biti moguće ući i kroz poseban vanjski ulaz.

Građane su zanimale teme poput dubine samih bazena, mogućnosti odvijanja vodenih sportova poput vaterpola, kapacitet, radovi, itd.

Za ovaj idejni projekt iz gradskog proračuna je izdvojeno 50.000 kuna, dok se vrijednost izgradnje cijelog kompleksa zaokružuje na dva milijuna eura.

Komentari

Komentara