Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Čakovec: košarkaši zasukali rukave i uredili vanjske terene uoči početka sezone na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Na inicijativu čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini i uz sudjelovanje članova košarkaških klubova, održana je akcija čišćenje i uređenja vanjskih košarkaških terena na području grada.

Tako je sa svih terena uklonjeno smeće, obojane su konstrukcije koševa, postavljene su nove mrežice na obruče i napravljeni svi ostali sitni popravci nužni da košarkaški tereni postanu ljepša i sigurnija mjesta za sport i rekreaciju. Zahvaljujući akciji uređenja čakovečki košarkaši spremno dočekuju ljetnu sezona aktivnosti na otvorenom u okviru koje će se održati brojni kampovi za djecu, natjecateljski turniri i nezaobilazni rekreativni haklovi.

Članovi Ženskog košarkaškog kluba Radost i Veteranskog košarkaškog kluba Međimurje uredili su teren Učiteljskog fakulteta. Košarkaški klub Međimurje bio je zadužena za terena I. i II. osnovne škole. Košarkaški savez Međimurske županije i Udruga košarkaških sudaca Međimurske županije, kojima se pridružila Perutnina Ptuj Pipo, doprinijeli su uređenjem terena III. Osnovne škole. Košarkaški klub Mladost u Ivanovcu je očistio školski teren kao i onaj kod nogometnog igrališta, dok su članovi košarkaških klubova Čakovec Globetka bili vrijedni na terenima TIM-a.

Da akcija protekla u najboljem redu pobrinuli su se mali i veliki košarkaši kao i svi ostali zaljubljenici u loptanje pod obručima te predsjednik Košarkaškog saveza Međimurske županije Danijel Perčić. Zadovoljan ishodom akcije, predsjednik Perčić je u ime Saveza zahvalio gradonačelnici Cividini na potpori i klubovima na uključivanju.

– Ono što nas još očekuje je bojanje linija i tereni su spremni za prve kampove i turnir – zaključio je predsjednik županijskog Saveza Danijel Perčić.

Međimurje

Mursko Središće: Šetnica sv. Barbare širit će se nizvodno prema Podturnu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće nastavlja s projektom proširenja kapaciteta i sadržaja na popularnoj Šetnici sv. Barbare. Naime, već dulje vrijeme postoji ideja za njezino proširenje i nizvodno od Murskog Središća sve do Podturna.

Tim je povodom u Murskom Središću održan sastanak na kojem je projektant Lorand Klemenčić koji je dosad projektirao sve sadržaje na Šetnici sv. Barbare prezentirao idejno rješenje njezina produžetka kroz naselja Peklenica, Križovec, Miklavec, Ferketinec i Podturen, a u budućnosti i sve do ušća Mure u Dravu kod Legrada. Na sastanku su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, gradski pročelnik Josip Sršan i načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović.

Već za ovaj tjedan je planiran sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda s kojima se surađivalo na uređenju šetnice prema Svetom Martinu na Muri. Želja je urediti servisne puteve Hrvatskih voda koji bi također bili u funkciji pješačkih i biciklističkih staza.

– I kod ovog projekta na prvome mjestu bit će zaštita prirode jer niti jedan zahvat neće zadirati u prirodni okoliš rijeke Mure – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Započelo trasiranje buduće atraktivne planinarske staze pod nazivom „Pješke oko Međimurja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Međimurje u petak ujutro krenuli su trasirati buduću planinarsku stazu pod nazivom „Pješke oko Međimurja“.

Staza se trasira u okviru projekta „Međimurje Europska regija sporta 2022.“, a donijet će dodatnu prepoznatljivost međimurskoj sportskoj, ali i turističkoj ponudi. Kako je objasnio predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak u prvoj fazi tijekom tri dana prešla se dionica od mosta u Donjoj Dubravi pa uzvodnu uz Muru do Prhovca.

– Riječ je o oko 100 kilometara staza. Imali smo dobar tempo i smo u petak smo prešli 34 kilometra. U Murščaku kod Domašinca smo prenoćili u šatorima nakon čega smo se zaputili dalje prema Hlapičini – otkrio je predsjednik Poljak.

Staza „Pješke oko Međimurja“ zamišljena je da ide od Pažuta preko Donje Dubrave uzvodno uz Muru do Čestijanca i preko Štrigove, Mađerkina brega, Stanetinca i Badličana završit će u Gornjem Kuršancu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje