Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Čakovečki vrtićarci i osnovnoškolci uče klizati na „Zimskim sportskim praznicima“

Objavljeno:

- dana

Čakovečka prijepodnevna klizačka priča se nastavlja i za vrijeme školskih praznika. Nakon što je organizacijsku palicu klizanja za vrtićarce i školarce krajem studenoga i većim dijelom prosinca uspješno nosila Udruga sportske rekreacije „Urbani sportovi“, nakon Božića je preuzima Zajednica sportskih udruga Čakovca. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca po završetku Adventa u Gradu Zrinskih pod nazivom „Zimski sportski praznici“ nastavljaju se programi koji su na klizalište privukli veliki broj zainteresiranih.

Svojevrsna besplatna škola klizanja se nastavlja i dalje tijekom zimskih praznika i to u prijepodnevnom terminu od 8 do 11 sati. Direktor Turističke zajednice Čakovca Filip Horvat pohvalno je govorio o programu koje su proveli „Urbani sportovi“.

– I zato želimo svima koji rade prve klizačke korake dati dodatnu mogućnost da ih učine pod stručnim nadzorom – rekao je direktor Horvat.

A za stručni nadzor brine se ekipa kineziologa koju predvodi profesorica tjelesne i zdravstvene kulture Željka Sirc Podgorelec.

– Već u utorak, 27. prosinca, prvog dana „Zimskih sportskih praznika“ imali smo sreću da su svi koji su došli na led, a da nisu znali klizati, proklizali. Mi smo tu da im pomognemo, damo koji savjet i uputimo u tajne klizanja – izjavila je Sirc Podgorelec koja je već prije surađivala s gradskom sportskom Zajednicom na klizačkim kampovima.

„Zimski sportski praznici“ na klizalištu u čakovečkom gradskom središtu bit će održani radnim danom tijekom praznika i to u satnici od 8 do 11 sati. Termini su podijeljeni u tri ture i to: od 8 do 8.45, od 9 do 9.45 i od 10 do 10.45. Korištenje klizališta i najam klizaljki za vrtićarce i osnovnoškolce bit će kao i dosad besplatni, a kineziologe koji će pomagati mogu se prepoznati po posebnim žutim markerima.

Međimurje

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla i predstava „Sve o muškarcima“ u Donjem Mihaljevcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana Mihaljevca i svetkovine sv. Antuna Padovanskog, u petak, 9. lipnja 2023. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Donjem Mihaljevcu održat će se koncert Hrvatskog baroknog ansambla, s početkom u 19 sati.

Ulaz je besplatan, a svi su dobrodošli, poručuju iz Općine Sveta Marija.

Osim toga, u subotu, 10. lipnja, na nogometnom igralištu NK „Drava“ u Donjem Mihaljevcu nastupit će Teatar „Gavran“ s predstavom „Sve o muškarcima“. Ulaz je također besplatan za sve.

Nakon predstave uslijedit će zabava i ples, a u slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO „Pučpuljike“ osvojile srebro na međunarodnom natjecanju i izdale novi spot

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove subote na već tradicionalnoj 14. Zlatnoj lipi Tuhlja odigravalo se pravo odmjeravanje glazbenih snaga nikad jače konkurencije pjevačkih zborova i vokalnih sastava.

Na ovom međunarodnom natjecanju u konkurenciji ukupno 28 zborova i vokalnih sastava bile su i jedine predstavnice iz Međimurja.

Ansambl „Pučpuljike“ osvojio je srebrnu plaketu s visokim brojem bodova te su „Pučpuljike“ tako još jednom opravdano zasjale na glazbenom nebu.

Da „Pučpuljike“ ne plijene pažnju samo glasom, dokazale su osvojivši i najviše glasova publike za najkreativniju i najljepšu fotografiju s natjecanja.

Važno je spomenuti i da su ovih dana proslavile svoj stoti nastup od svog osnutka, a taj su jubilarni broj proslavile počastivši svoju vjernu publiku novim spotom „Rijeka Mura tiho šumila“, koji je dostupan u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje