Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Centar grada Varaždina počeo se uređivati za nadolazeći Špancirfest

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Centar grada Varaždina počeo se uređivati za početak jednog od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih festivala – Špancirfesta.

Ulicu Ivana Gundulića ili popularnu „Dućansku“ i ove će godine krasiti mnoštvo predivnih visećih dekoracija, a prigodne dekoracije postavljaju se i u Školskoj ulici.

U tijeku je također postavljanje drvenih kućica i štandova po ulicama grada, a na veliko se radi i na prostoru Starog grada gdje će, među ostalim, biti smješten i lunapark za djecu.

Špancirfest ove godine započinje 20. kolovoza i traje do 29. kolovoza. Koncerti se održavaju na četiri glavne pozornice (Stari grad, vila Bedeković, Centar za mlade i Kapucinski trg), uz bogat kulturni, ulični i plesni program, eno i gastro ponudu, brojne izlagače…

Foto i video

FOTO Maturanti na Kapucinskom trgu zaplesali kadrilu i oprostili se od srednjoškolskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon mimohoda i sportskoga dana, maturanti Varaždinske županije su danas, 26. svibnja, točno u podne zaplesali dobro uvježbanu kadrilu na Kapucinskom trgu. Došli su ih podržati brojni prijatelji, roditelji i drugi prolaznici.

Danas je zadnji dan Maturantike, trodnevnog programa kojim se maturanti opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Kako je izgledala kadrila u izvedbi veselih maturanata, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Veseli maturanti i danas slave, mimohodom varaždinskim ulicama razveselili prolaznike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Maturanti su se i u srijedu okupili u varaždinskom Parku mladih, a za danas, 24. svibnja, imaju i priređen program.

Oko 13 sati iz Parka mladih krenuo je tradicionalni mimohod ulicama grada, a ove godine novost je skladba „Maturantski marš“ koja je izvedena tijekom mimohoda.

Riječ je o klasičnom, instrumentalnom djelu koje je skladao maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko, a u originalu skladbu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu.

Nakon mimohoda je uslijedio povratak u Park mladih, gdje će biti odabrane najodore i uručene nagrade, a u popodnevnim satima maturante će u Parku zabavljati DJ David Mash i DJ Detron.

Djelić današnje atmosfere pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje