Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Centar grada Varaždina počeo se uređivati za nadolazeći Špancirfest

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Centar grada Varaždina počeo se uređivati za početak jednog od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih festivala – Špancirfesta.

Ulicu Ivana Gundulića ili popularnu „Dućansku“ i ove će godine krasiti mnoštvo predivnih visećih dekoracija, a prigodne dekoracije postavljaju se i u Školskoj ulici.

U tijeku je također postavljanje drvenih kućica i štandova po ulicama grada, a na veliko se radi i na prostoru Starog grada gdje će, među ostalim, biti smješten i lunapark za djecu.

Špancirfest ove godine započinje 20. kolovoza i traje do 29. kolovoza. Koncerti se održavaju na četiri glavne pozornice (Stari grad, vila Bedeković, Centar za mlade i Kapucinski trg), uz bogat kulturni, ulični i plesni program, eno i gastro ponudu, brojne izlagače…

Foto i video

FOTO Druga adventska subota u Varaždinu uz dobru svirku i topli čaj, kuhano vino…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Dio Varaždinaca iskoristilo je subotnje poslijepodne i večer kako bi uživali u programima koji se u centru grada odvijaju u okviru adventa.

Druge adventske subote najveći dio Varaždinaca okupio se na Korzu, a da im ne bude hladno, pobrinuo se Dino Dvornik tribute band.

Program se nastavlja u nedjelju, 5. prosinca –  od 10 do 20 sati bit će moguće fotografiranje s vilenjakom u kući Djeda Mraza, a od 18 sati na Trgu Miljenka Stančića nastupa Marko Kenji.

U 19:30 na Velikoj sceni HNK u Varaždinu počinje 2. koncert sezone Varaždinskog komornog orkestra. Do tada, pogledajte na fotografijama što smo zabilježili ove subote.

Nastavite čitati

Foto i video

Fotografija Luke Barile najbolja na natječaju „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osim u čaroliji adventa, u prigodno ukrašenom atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu posjetitelji od danas mogu uživati i razgledavajući izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Izložene su 24 fotografije koje prikazuju ljepote županije, a koje su pristigle na natječaj u organizaciji Radio Megatona i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije.

– Varaždinska županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no kad pogledamo sva prirodna i kulturna bogatstva koja imamo, vidimo koliko smo zapravo veliki. Kod fotografiranja nije dovoljno samo zabilježiti tu ljepotu, bitan je i trenutak, emocija, zraka sunca, sjena, jer tek na taj način dolazi do izražaja sva ljepota. I sam volim šetati prirodom i fotografirati, pa vidim da su autori izloženih fotografija doista uspjeli u tome. Hvala svima koji su sudjelovali na natječaju, a posebno čestitam autorima 24 najbolje fotografije – rekao je župan Anđelko Stričak na otvorenju izložbe.

Na natječaj „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“ pristiglo je ukupno 119 radova, od kojih su 24 najbolja izabrali članovi žirija u sastavu Miran Bojanić Morandini, direktor županijskog TZ-a, Siniša Sović, profesionalni fotograf, i Marlon Janiček, fotograf i djelatnik Radija Megaton.

Najboljom su proglasili fotografiju „Snježno kraljevstvo“ Luke Barile, koji je nagrađen boravkom u kući za odmor. Posebna priznanja i utješne nagrade dobilo je troje autora, Zoran Stanko s fotografijom „Jesenja magla – Ivanec“, Tea Migač s fotografijom „Tikve“ i Antonio Šebrek s radom „Brežuljak i crkva u maglovitoj idili“.

– Možda nam se čini da je naša županija „obična“ jer se svaki dan njome krećemo i ne primjećujemo što nas sve okružuje. Živimo u toliko raznovrsnoj županiji da na 70-ak kilometara zračne linije svi posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti doista prekrasne priče. Želja je bila da se fotografijama „uhvate“ doživljaj i emocija, ono po čemu smo toliko drugačiji i posebni, a ne samo prikazati kulturna i prirodna dobra. Tim kriterijem smo se vodili pri odabiru najboljih fotografija – rekao je Bojanić Morandini.

Program otvorenja vodili su djelatnici Radio Megatona Ljiljana Vuglač i njezin kolega Miroslav Brezovec, a prisustvovala je i direktorica Radija Anica Plantić te ostali djelatnici. 

– Ovdje izložene fotografije zapravo su slikovni zapis jednoga vremena koji je zahvaljujući upravo vama, dragi autori, trajno pohranjen u riznicu ljepota i posebnosti kojima naša Varaždinska županija obiluje. Uz četiri nagrađene fotografije, autori preostalih 20 su Krešimir Komorčec, Nevenko Tušek, Ivan Goran Žunar, Darko Gorenak, Miroslav Vađunec, Juraj Pupek, Martina Trojko, Vlado Habunek, Marina Lančić, Ivana Karpov, Dejan Buder, Siniša Jakopec, Nikola Špikić, Mateja Mavrek Gotal, Veronika Koprek, Dajana Cafuk, Anja Špikić, Lada Simon, Ivana Hiseni i Ivan Gotal – rekla je Ljiljana Vulač, koja je zahvalila Varaždinskoj županiji, Turističkoj zajednici, sponzorima i svim autorima.

Izložbu fotografija možete razgledati sve do 18. prosinca.

Prva nagrada – Snježno kraljevstvo
Posebna nagrada – Jesenja magla Ivanec
Posebna nagrada – brezuljak, crkva u malgovitoj idili
Posebna nagrada – Tikve

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje