Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec organizirao plivačko natjecanje

COO Čakovec

Objavljeno:

- dana

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec je nakon duže stanke u utorak, 12. listopada, ponovo organizirao sportsko natjecanje „Plivaj i uživaj“ za učenike s većim intelektualnim teškoćama.

Ove godine je sudjelovalo šest ekipa iz posebnih odgojno-obrazovnih ustanova iz Hrvatske i Slovenije. Medalje za sudjelovanje osvojili su učenici iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Dvojezične šole II iz Lendave te Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ iz Varaždina.

Treće mjesto pripalo je ekipi iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ iz Koprivnice, srebrom se okitila ekipa iz OŠ „Nad lipom“ iz Zagreba, dok je ekipa škole domaćina osvojila medalje zlatnog sjaja.

Projektne aktivnosti u obliku jednostavnih igara u vodi su provedene u manjim grupama na Gradskim bazenima „Marija Ružić“ Čakovec, uz financijsku podršku Grada Čakovca, a sudionici su posjetili i Riznicu Međimurja te se okušali u igranju mini golfa.

– Natjecanje je prošlo u pozitivnoj ferplej atmosferi, s naglaskom na važnosti sudjelovanja, a ne samo postizanju najboljih sportskih rezultata. Okićeni medaljama, zahvalnicama i poklonima, zadovoljni sudionici su se razišli u nadi za brzim ponovnim susretom – zaključuju iz COO-a Čakovec.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje