Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Cjepivo primili i zdravstveni djelatnici: „Nikakve dvojbe nije bilo, cijepljenje preporučam svakome“

Ivan Agnezovic

Objavljeno:

- dana

Nakon cijepljenja petero korisnika Doma za starije i nemoćne u Varaždinu, prve doze cjepiva protiv COVID-a 19 primilo je i petero zdravstvenih djelatnika – dvije liječnice i tri medicinske sestre s Odjela za infektologiju te Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Varaždin.

Među njima je i dr. Jadranka Premužić, anesteziologinja  u OB Varaždin na Odjelu za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

– Osjećaj je bio super iz jednostavnog razloga što smo 3 mjeseca i 10 dana u maksimalnim COVID uvjetima, znate da se u COVID intenzivnoj jedinici liječe najteži bolesnici pogođeni COVID infekcijom, mahom oni koji zahtijevaju komplicirane metode liječenja, uključujući respirator. Imala sam malo sreće, a i zbog dobre zaštite i zaštitnog materijala do ovog trenutka nisam bila pozitivna, ni u kakvoj infekciji, a ovo je za mene, s obzirom na moju dob, način da se osiguram i vjerujem da se neću zaraziti. Nikakve dvojbe nije bilo i to je nešto što bih svakako preporučila svakome, vjerujem da će u Varaždinu biti dobar odaziv – rekla je dr. Premužić.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je A20A0057_1.jpg

Epidemiologinja Katica Čusek Adamić izrazila je zadovoljstvo što su danas cijepljene prve osobe protiv COVID-a 19 te napomenula kako očekuje da će se s ovim postupkom pandemija dodatno staviti pod nadzor i kontrolu.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je A20A0067_1.jpg

– Sljedeći tjedan svaki dan imamo u planu nastaviti cijepljenje u domovima za starije i nemoćne te zdravstvene djelatnike. U siječnju idemo u daljnje cijepljenje prioritetnih skupina, planirano je oko 3000 doza za našu Županiju do kraja siječnja. Po planu cijepljenja, ostali građani mogli bi doći na red od trećeg mjeseca nadalje – rekla je Čusek Adamić.

Zadovoljstvo je izrazio i župan Radimir Čačić, rekavši da su ovakvi trenuci povijesni ne samo za Županiju i Hrvatsku, već i za cijeli svijet.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je A20A0071_1.jpg

– U tako kratkom roku je znanost našla načina da zaustavi ovu pandemiju, to nikada u povijesti čovječanstva nije bilo napravljeno. Kod mene osobno to izaziva divljenje, a posebno za zdravstvene radnike i u Domu umirovljenika za ljude koji su posebno ugroženi, to je nešto što se ni sa čime ne da usporediti jer nisu mogli izlaziti i vidjeti se sa svojim najbližima, bili su u strahu – istaknuo je Čačić.

U fokusu

Tvrtka NTH Mobile u Hallerovoj aleji kupila površinu od 3000 četvornih metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak, 12. travnja, potpisao je ugovor s tvrtkom NTH Mobile, kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 četvornih metara.

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

– Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava 100-ak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke – ističu iz Grada Varaždina.

– Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju – izjavio je Čehok.

Nastavite čitati

U fokusu

Umirovljenicima će se isplatiti COVID-dodatak, evo o kojim je iznosima riječ

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznat je novčani iznos COVID dodatka koji će se uskoro isplaćivati umirovljenicima.

Naime, najviši COVID-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna, piše Index.hr.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Objavio je to premijer Andrej Plenković, ističući da će ova odluka obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Nastavite čitati