Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Članicama Zbora Slavenski Željki i Štefici priznanja za dugogodišnje djelovanje!

Objavljeno:

- dana

Na čakovečkom Jugu Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”, Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić” i Ženska vokalna skupina KUU “Veseli Međimurci” u nedjelju, 29. prosinca, održali su božićni koncert.

Zbor obično krajem svake godine ili krajem sezone organizira završno druženje članova, na kojem se tradicionalno dodjeljuju priznanja. Ove godine, pak, zbog mnoštva obveza to nisu stigli. Tako je prije izlaska na pozornicu u Župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog tajnik Zbora ovogodišnjim slavljenicama priredio iznenađenje, predavši im priznanja i cvijeće za dugogodišnje aktivno djelovanje u sastavu.

 

Priznanja su tako došla u ruke dviju altica: Željke Kovačić (15 godina aktivnoga pjevanja) te popularne “tete Štefice” – blagajnice Zbora Štefanije Parnadžiev (25 godina aktivnoga pjevanja). Iznenađene slavljenice rado su pozirale za fotografije s tajnikom i cijelim Zborom, koji djeluje kao velika obitelj!

Zbor će u 2020. proslaviti 45. rođendan raznim aktivnostima, pri čemu će se centralna proslava održati 10. lipnja, kada se organizira veliki svečani koncert.

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje