Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Članovi CTK folkloraše iz Moslavine počastili slasnim pogačicama, zlevankama …

Objavljeno:

- dana

Članovi varaždinskog Centra tradicijske kulture u subotu su u svojim prostorima ugostili 30-ak kolegica i kolega iz Kulturno-umjetničkog društva “Mijo Suparić” koje djeluje u Velikoj Ludini.

Bila je to prigoda da prostorije dobiju osebujnu funkciju, te su ih vrijedne ruke članica CTK ovaj put pretvorile u izložbeni prostor. Naime, u čast jutarnjih gostiju postavile su mini izložbu nošnji našeg kraja.

– Plesni podij ispunili smo ujedno mirisom svježe pečenih pogačica, zlevanki i “diganica” koje su pripremile vrijedne ruke naših članica. Sve to kako bismo dočekali folkloraše iz sjeverozapadnog dijela Sisačko – moslavačke županije. Našim gostima predstavljen je čitav spektar tradicijskih jela, koje pripremamo i predstavljamo u online radionicama u sklopu aktualnog projekta KultOFF – KultON kojeg je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda – objasnio je Krešimir Plantak, voditelj folklorno-glazbenog ansambla.

Štoviše, gostima iz prelijepe Moslavine štošta je otkrio o narodnom ruhu varaždinskog kraja.

– Uvjereni smo da su naši gosti zadovoljni subotnjim posjetom, te da su s veseljem i puni dojmova nastavili svoj put po Varaždinu. Sretni smo što smo makar nakratko mogli biti njihovi domaćini. Ovim putem zahvaljujemo Ivanu Šerugi iz hotela Turist na vrhunski spravljenim pogačicama, te našim vrijednim članicama koje su se iznimno potrudile da prostorije CTK posebno zablistaju – zaključio je Krešimir Plantak.

Kakva je bila atmosfera na druženju pogledajte u galeriji fotografija:

Foto i video

FOTO Porcijunkulovo: veselo je bilo jutros na ulicama Čakovca, gradom prošetao i Pero Galić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Veselo i živo bilo je jutros u Čakovcu na poznatoj manifestaciji Porcijunkulovo koja ove godine traje četiri dana – od petka, 30. srpnja, do ponedjeljka, 2. kolovoza.

Brojni šetači obišli su štandove, a među njima je na opće oduševljenje mnogih prolaznika bio i Pero Galić, frontmen Opće opasnosti koja je sinoć u Čakovcu održala koncert.

Mnogi su mu Čakovčani prišli i poželjeli se slikati s njime, što poznati pjevač nije odbio, već je udobrovoljio obožavatelje.

Nakon Željka Bebeka, Nine Kraljić, Opće opasnosti i DJ-a, večeras je na redu koncert Klape Iskon na lokaciji Perivoja Zrinskih te Kristiana Marolta na pozornici Tomislav.

Djelić dobre atmosfere iz Čakovca pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Salinovcu spretni kipari motornim pilama izrađuju zanimljive skulpture velikih dimenzija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ovaj vikend, 31. srpnja i 1. kolovoza, svakako svratite u park nove Osnovne škole u Salinovcu, gdje se održava 6. Hrvatski festival kiparenja motornom pilom.

Festival već tradicionalno organizira Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Službeno otvorenje bilo je jutros u 9 sati, nakon čega je krenulo rezbarenje glavne skulpture velikih dimenzija motornom pilom.

U nedjelju, 1. kolovoza, kipari će svoje vještine u rezbarenju drveta pokazati i na natjecanju u disciplini Speedecarving.

Ove godine sudjelovanje je potvrdilo 11 kipara, pet kipara iz Hrvatske, a sudjelovanje su potvrdili i kipari iz Slovenije i Mađarske, čime Festival dobiva međunarodni karakter.

Zatvaranje 6. Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom u Salinovcu bit će u nedjelju u 18:30 sati, kada će biti i proglašenje autora najboljih radova te podjela nagrada i zahvalnica.

I mi smo danas posjetili umjetnike u Salinovcu i fotićem zabilježili kreativne skulpture u izradi. Kako to izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje