Povežite se s nama

Zabava & Stil

FOTO Čolo otvorio kućicu i poručio: “Kajem se zbog grijeha počinjenih prema sv. fiskalizaciji“

Ivan Agnezović

Objavljeno:

- dana

Nakon što smo prije dva dana izvijestili da je varaždinski notar Krunoslav Čolo zatvorio svoju kućicu na Špancirfestu zbog nadzora inspektora Porezne uprave, mnoge je razveselila vijest da je ovaj najbolji hrvatski turistički animator danas, 26. kolovoza, ponovo otvorio vrata svoje kućice.

<<Porezna poharala Špancirfest. Čolo: “Varaždinu očito ne treba ni gradski notar“!<<

Za posjetitelje je jutros organizirao „uskrsni doručak“. Bilo je tu svega – šunke, kuhanih jaja, mladoga luka i hrena, uz odličan ugođaj i pošalice koje samo on može osmisliti.

– Pokopala me je Porezna, međutim, zahvaljujući gradonačelniku Bosilju, velikom čudotvorcu, samo da ne velim da je svetac, ponovo sam uskrsnuo, izdignuo sam se iz mrtvih, uz ovaj skromni uskrsni doručak. Pozivam svo građanstvo da ponovo navrati i da se malo nasmijemo i proveselimo, ali prije svega zahvaljujem svima onima koji su mi dali podršku. Hvala, do neba vam se klanjam, sve vas ljubim, sve vas grlim – poručio je Čolo.

Na upit je li već platio kaznu Porezne uprave varaždinski notar odgovara da „još čeka rješenje“. Dio ugođaja s današnjeg druženja kod njegove kućice donosimo u fotogaleriji.

RE

Zabava & Stil

Sveti Nikola u Centar svijeta dolazi kočijom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca širom svijeta s nestrpljenjem čekaju idući tjedan kada slavimo njihovog zaštitnika – Svetog Nikolu. Na svom putu punom druženja s mališanima, ovaj će se svetac zaustavit i u Centru svijeta.

Ono što njegov posjet čini zanimljivim i upečatljivim je prijevozno sredstvo kojim dolazi. Naime, ovoga će puta stići, ni manje ni više nego na kočiji. Proći će ulicama grada, posjetiti vrtiće i škole te potom doći na Trg Svetog Trojstva.

– Poziva ludbreške mališane da mu se tamo u ponedjeljak pridruže od 13 do 14 sati. Siguran je da su bili dobri ove godine, stoga je za njim pripremio i darove – poručili su u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Panoramski kotač: vožnju od 2 do 3 minute odrasli plaćaju 40, a obitelj 120 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

U Varaždinu je u petak, 3. prosinca, u večernjim satima, pušten u rad panoramski kotač.

Kako je objasnila direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, kotač je visok 23 metra, a stigao je iz talijanske tvornice Lamborgini. Na kotaču je 18 gondola i u svaku stane četvero ljudi, a vožnja traje dvije do tri minute.

Radit će svaki dan od podneva pa sve do ponoći, a vikendom od 10 sati do ponoći.

Cijena ulaznice za odrasle je 40 kuna, za mlade do 18 godina 30 kuna, za malu djecu u pratnji roditelja je besplatno, a u ponudi je i obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i dvoje djece 120 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje