Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Damir Habijan vodi sjednicu Gradskog vijeća Varaždina iz auta

Objavljeno:

- dana

Prema izdanim epidemiloškim mjerama sjednice predstavničkih tijela se odvijaju uglavnom online.

Danas se održava sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina i to putem aplikacije Zoom.

Dobrobiti Zooma i interneta je iskoristio predsjednik Vijeća HDZ-ov Damir Habijan. Naime, on je počeo voditi sjednicu u 10 sati iz ureda u Sabora, a zatim je otišao u sabornicu. U nastavku je sjednicu vodio Bruno Ister.

Ipak, do 14:30 sati je trajala pauza, a Habijan se vratio i nastavio voditi sjednicu. Prema onome što se vidi putem Zooma, Habijan vodi sjednicu iz auta. Ima papire na suvozačevom sjedalu i s vremena na vrijeme ih pogleda. U jednom je trenutku stavio pojas. Čini se da vozi i vodi sjednicu.

Habijan je pravnik i vjerojatno je procijenio da ne krši prometne propise.

U jednom je trenutku to spomenuo i gradonačelnik Čehok te komentirao da Habijan vozi pa da razgovor treba biti oprezan da ga se ne ugrozi.

U 15:55 sati Habijan je odredio stanku od 10 minuta, objasnivši da upravo parkira te da mu toliko treba da dođe do Gradske vijećnice.

U ovo se možete uvjeriti sami ako pogledate live snimku sjednice na Youtubu Grada Varaždina.

Život i društvo

Građani Novog Marofa uskoro će dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Njime je predviđena nabava 1751 spremnika zapremine 120 l za papir i 1439 spremnika iste zapremine za plastiku, 60 spremnika zapremine 120 l i 10 spremnika zapremine 1100 l za biootpad te 30 spremnika zapremine 1100 l za staklo, odnosno ukupno 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnici su isporučeni i uskoro će biti podijeljeni korisnicima usluge prikupljanja otpada, a građani će na vrijeme biti obavješteni o podjeli.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća da je za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom posljednjih godina, što se tiče financiranja europskim sredstvima, riječ o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa.

– Novo reciklažno dvorište, čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, vrijedno je nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna. Osim toga, sanirali smo naše odlagališta otpada „Čret“, što je ukupno koštalo 17 milijuna kuna, a to uključuje i 30 godina monitoringa. Nabavili smo i spremnike za odvajanje otpada, a ujedno smo i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. Pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Murskome Središću na Majčin dan darovali mame karanfilima!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće

– One zaslužuju sve najbolje. Hrabre, snažne, jedinstvene …. Jednom riječju: majke!

Majčin dan je prilika da im iskažemo zahvalnost za sve što su činile i što čine za nas. Ima li ljepšeg osjećaja od zagrljaja mame ili njenog osmijeha? Nema, ona je samo jedna i sve što činila za nas, uvijek radi najbolje kako zna. Mame su odvažne, iskrene, mame su superheroji koji i ono nemoguće učine mogućim. Majčina ljubav nema granica! – poručuju iz Grada Murskoga Središća.

Simbolično na Majčin dan, nakon sv. mise, Grad Mursko Središće prigodno je darovao majke karanfilima. Uoči Majčina dana, gradonačelnik Dražen Srpak posjetio je dječje vrtiće „Maslačak“ i „Pahuljica“ kako bi im zahvalio na predanosti u njihovom radu s djecom, jer osam sati na dan one su djeci „zamjenske mame“.

Ujedno je znak zahvale uputio i Udruzi “Serjojnske mame i bebe”, koja u svoje programe uključuje djecu i mlade, ali i njihove roditelje.

Nastavite čitati