U subotu, 5. listopada, članice Kluba „Nova Nada“ su zajedno s članovima drugih klubova Županijske lige protiv raka u središtu Čakovca obilježile 20. Dan ružičaste vrpce.

Riječ je o akciji čiji je osnovni cilj upozoriti na važnost otkrivanja raka dojke u početnom stadiju. Dr. med. Hussein Saghir, predsjednik Županijske lige protiv raka, potvrdio je da su mogućnosti izlječenja velike ukoliko se bolest otkrije na vrijeme.

– Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu. Kada je bolest otkrivena na vrijeme, izlječiva je u 98 posto slučajeva, stoga ističemo važnost redovitih mamografskih pregleda za žene koji jamče rano otkrivanje bolesti i njeno pravodobno liječenje – rekao je dr. med. Hussein Saghir.

Brojni su građani tijekom subotnjeg prijepodneva rukotvorine vrijednih članica nagradili dobrovoljnim prilozima, a na promotivnom štandu nudio se edukativni materijal, uz koristan savjet hrabrih žena koje su uspješno pobijedile opaku bolest.

– Mi žene iz Kluba ponosne smo što smo probudile svijest kod naših sugrađanki da se odazivaju na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke po čemu je naša županija u samom vrhu – istaknula je predsjednica Kluba „Nova Nada” Jasenka Štefić te uputila apel ženama da, ukoliko još nisu obavile pregled dojke, to učine do kraja godine.

Akciju su podržali pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat, ravnatelj ŽB Čakovec Tomislav Novinščak te mnogi drugi.

Komentari

Komentara

loading...