Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Danas je Miholje, blagdan svetog Mihaela arkanđela i Dan Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Danas, 29. rujna, se posebno svečano u Sračincu slavi blagdan svetog Mihaela arkanđela, koji je zaštitnik istoimene župe i Općine Sračinec.

Koncelebriranu Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Bože Radoš, biskup Varaždinske biskupije, kojemu je ovo bilo i prvo misno slavlje koje je predvodio u Sračincu nakon stupanja na mjesto biskupa.

Dani Miholja ove su godine bili skromniji i u skladu s mogućnostima koje diktiraju epidemiološke mjere. Sve je počelo još prošli tjedan, kada je na nogometnom terenu NK Sračinec odigrana nogometna utakmica veterana domaćina i veterana NK Podravac iz Svibovca Podravskog. Sve je nastavljeno kazališnom predstavom Kerekesh teatra “Ringišpil”, koja je na otvorenom odigrana pred više od 400 mještana.

Proslava je nastavljena u petak, kad je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sračinec. Prije sjednice položeni su vijenci na spomen obilježja u Sračincu i Svibovcu Podravskom. Na svečanoj sjednici okupili su se mnogobrojni uzvanici i gosti koji su imali prilike razgledati Park Velika graba koji se upravo gradi. Riječ je o najvećem EU projektu koji se provodi u Općini Sračinec. Predstavljena je i nova stanica za punjenje električnih automobila, postavljena ispred Doma kulture u Sračincu.

– Jedan od sigurno najvećih projekata je Park Velika graba, investicija od gotovo 8 milijuna kuna, gdje očekujemo 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Na području općine Sračinec završava Aglomeracija i to za naselje Sračinec ove, a sredinom iduće godine i za Svibovec Podravski. Ono što je izuzetno bitno je da smo prije mjesec dana dobili odluku Vlade o kreditnom zaduženju prema HBOR-u za 20 milijuna kuna, po dobrim uvjetima, na 15 godina. Naime, želimo sve naše nerazvrstane ceste asfaltirati nakon aglomeracije i mogu ponosno reći da ćemo vrlo vjerojatno biti prva općina, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i šire, koja će imati moderno uređene sve nerazvrstane ceste s pješačkim i biciklističkim stazama, rubnicima, odvodnjom i zelenim površinama. Upravo se dovršava asfaltiranje ulica Braće Radić, 8. svibnja i  Miroslava Krleže – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Svečana sjednica bila je i prilika za dodjelu općinskih nagrada, one su pripale učenicima Aleksandri Balentović, Viktoriji Čanić i Tomislavu Korobotu te Darku Plantaku, Boženi Mesek i Ivanki Kovačić.

U subotu je održava velika vatrogasna vježba pored jezera Kocinka, na kojoj su sudjelovati dobrovoljni vatrogasci iz Nove Vesi, Strmca Podravskog, Družbinca, Majerja te domaćini iz DVD-a Svibovec Podravski. Simulaciju intervencije s ozlijeđenim osobama imali su i djelatnici Crvenog križa – Gradskog društva Varaždin. Bila je ovo prilika i za testiranje spremnosti DVD-a Svibovec Podravski na djelovanje na vodi.

Nedjelja je donijela dah umjetnosti u crkvi u Sračincu. U večernjim satima održan je koncert pod nazivom “Pjesme štovanja i hvale”. Njega je izveo mješoviti zbor Chorus angelicus i komorni orkestar, pod vodstvom kompozitora ovog djela Anđelka Igreca.

Ove su godine izostale mnoge manifestacije koje su inače bile redovite u sklopu Dana Miholja, vjerujemo da će nam iduća godina donijeti povrat u normalu, poručuju iz Općine.

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, evo tko traži radnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

NTH Mobile d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Content Writer (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebna kreativna i ambiciozna osoba. Prijave poslati putem linka do 23.05.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Radno mjesto Novi Marof. Stimulativna primanja uz razne dodatne benefite. Prijave poslati putem linka do 08.06.2022.

VARTEKS varaždinska tekstilna industrija d.d. traži osobu na radnom mjestu Specijalist/specijalistica za elektroniku. Mjesto rada Varaždin. Potrebno iskustvo u radu sa programibilnim logičkim kontrolerima. Prijave poslati putem linka do 31.05.2022. 

PRIMA NAMJEŠTAJ – prodaja namještaja i opremanje objekata d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Dostavljač/dostavljačica namještaja. Mjesto rada Varaždin.Potreban pozitivan stav i sklonost timskom radu fleksibilnost i spremnost na učenje. Prijavu poslati putem linka do 31.05.2022.

Tepih Centar d.o.o.  zapošljava Voditelj/ica poslovnice u Varaždinu. Nudimo iznad prosječna primanja uz stimulacije i bonuse. Potpune prijave poslati putem linka do 20.05.2022.

Swiss Digital AG zapošljava osobu na radnom mjestu Senior Software Developer/Engineer (m/f) s mjestom rada Varaždin. Stalni radni odnos. Prijave poslati ovdje najkasnije do 01.06.2022.

Swiss Digital AG zapošljava osobu na radnom mjestu Big Data Software Engineer (m/f) s mjestom rada Varaždin. Stalni radni odnos. Prijave poslati ovdje  najkasnije do 01.06.2022.

Tifon d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Gastro prodavač / Prodavač (m/ž) u Varaždinu. Ukoliko ste osoba koja voli izazove i odgovarate navedenim zahtjevima radnog mjesta, molimo da se do 26.05.2022. prijavite putem linka za brzu prijavu.

GRESS d.o.o. za trgovinu i usluge zapošljava na radnom mjestu Čistač/čistačica. Mjesto rada Čakovec. Prijave poslati ovdje najkasnije do 31.05.2022.

TP VARAŽDIN društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, proizvodnju, ugostiteljstvo i pružanje usluga zapošljava osobu na radnom mjestu Prodavač/prodavačica. Mjesto rada Belica. Prijave poslati putem linka do 25.05.2022.

Čakovečki mlinovi, dioničko društvo za proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda, Čakovec traži više djelatnika na radnom mjestu Dostavljač/dostavljačica pekarskih proizvoda. Mjesto rada Čakovec. Potpune prijave poslati ovdje najkasnije do 31.05.2022.

BOUTIQUE “LAPAŽ”, NENAD ŽIGNIĆ, TOPLICE SVETI MARTIN, IZVORSKA 3 zapošljava više radnika na radnom mjestu Spremač/ica. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Prijave poslati putem linka do 01.06.2022.

LO-LA jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge zapošljava Frizer/frizerka. Mjesto rada Donji Kraljevec. Potpunu prijavu poslati putem linka do 03.06.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

U fokusu

Vatrogasci nisu uspjeli povući vodu, a Varkom tvrdi: hidranti u Velikom Bukovcu su ispravni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uzroci jučerašnjeg požara u Velikom Bukovcu još nisu poznati, a policija je danas obavljala očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti i otkrilo što je dovelo do eksplozije silosa.

FOTO Požar u Velikom Bukovcu gasi 13 vatrogasnih postrojbi, u bolnici završio 45-godišnjak

Ono što je poznato je da su se jučer 84 vatrogasca borila s vatrenom stihijom, a ta borba trajala je satima. Od očevidaca smo u međuvremenu doznali da vatrogasci iz najbližih hidranata nisu mogli povući vodu. Prema pričama ljudi koji su bili na mjestu događaja u hidrantima nije bilo vode, odnosno pritisak je bio preslab da bi se voda mogla upotrijebiti za gašenje požara. Stoga su vodu dopremali iz obližnjeg potoka te iz udaljenijih hidranata. Spomenimo i da su mještani Velikog Bukovca do kasnih večernjih sati bili bez u potpunosti bez vode.

FOTO U Velikom Bukovcu s požarom su se borila 84 vatrogasca, a nije bilo vode!

Kako bilo, zbog hidranata je vatrogascima bio otežan posao.

I dok u Velikom Bukovcu tvrde kako već godinama upozoravaju na potencijalnu opasnost zbog hidranata, a Varkomu su slali dopise i nedavno, u toj tvrtki pak tvrde da je sve u redu.

– Na Vaš upit izvršili smo kontrolu ispravnosti protupožarnih hidranata na lokaciji požarišta u Velikom Bukovcu kod pilane Požgaj. U neposrednoj blizini požarišta postoje dva podzemna hidranta i jedan nadzemni hidrant, te su svi hidranti u potpunosti ispravni te služe svojoj namjeni – tvrde u Varkomu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje