Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Đani Stipaničev, Sofija Cingula i mnogi drugi oduševili Kneginčane na Božićnom koncertu

Objavljeno:

- dana

Raspjevano

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Knegincu Gornjem jučer je održan tradicionalni Božićni koncert.

Koncert su organizirali Općina Gornji Kneginec i općinska Turistička zajednica, a mještani su mogli uživati u nastupu glazbenika Đanija Stipaničeva i varaždinske mezzosopranistice Sofije Cingule.

Osim njih, za stvaranje božićnog ugođaja zaslužni su i zbor Runolist, Jan Borak, dječja folklorna sekcija KUD-a Knegingrad, polaznici Dječjeg vrtića Bubamara, ŽVS Kneginje, ŽVS KUD-a MAK Trnovec, ŽVS Lucerne, ŽVS Allegre, Zbor mladih Agape, MPZ Podravina, Župni zbor Svete Marije Magdalene, Orkestar CTK Varaždin, Vesna Posavec i Dominik Pofuk.

Nakon koncerta, svi su se okrijepili čajem i kuhanim vinom, a kako je bilo na koncertu pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Općina Gornji Kneginec

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati