Povežite se s nama

Događanja

FOTO: Djeca dala otiske prstiju, “vozila” policijske motore i razgovarala s policajcima

Objavljeno:

- dana

DAN OTVORENIH VRATA U PU VARAŽDINSKOJ

Više od 1.000 djece iz varaždinskih vrtića i škola posjetilo je Policijsku upravu varaždinsku koja je u srijedu povodom Dana policije organizirala Dan otvorenih vrata.

U dvorištu Prometne policije Varaždin djeca su uživala razgledavajući policijska vozila i opremu, gledajući vježbe obrane, a imala su priliku upoznati i policijskog psa.

Posebno zabavna bila im je daktiloskopija, jer su se mogli poigrati sa svojim otiscima prstiju. Nisu propustili ni priliku da razgovaraju s policajcima i policajkama o tome što sve rade.

– Zanimanje za Dan otvorenih vrata je bio vrlo veliko, što je pridonijelo svečarskoj atmosferi. Pozivu su se odazvala djeca svih gradskih dječjih vrtića, pet gradskih osnovnih škola, Centra za odgoj i obrazovanje te djeca iz tri prigradse osnovne škole. Ukupno je bilo više od najavljenih 1027 djece s njihovim voditeljima, odgojiteljima i nastavnicima. Predstavnicima policije predani su dječji likovni radovi kao poklon za njihov Dan – izvijestio je Matko Murić iz PU varaždinske.

Dani otvorenih vrata organizirani su i na području Policijskih postaja Ivanec i Novi Marof, dok će na području Policijske postaje Ludbreg biti održani u ponedjeljak 30. rujna.

Izvor: Foto: PU VARAŽDINSKA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje