Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Dječji vrtić „Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica proslavio rođendan

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić „Tratinčica” Varaždinske Toplice, vrtić s dugogodišnjom tradicijom odgoja i obrazovanja, u nedjelju, 25. travnja, veselim he druženjem proslavio rođendan.

Dječji je vrtić osnovan pod okriljem Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a samostalnom odgojno-obrazovnom ustanovom postao je 1994. godine te je njen osnivač Grad Varaždinske Toplice.

Niz je godina bio smješten u osnovnoj školi, nakon čega je preseljen u zgradu stare škole sagrađenu 1878. godine, gdje i danas djeluje, odgajajući generacije zdrave, samopouzdane, znatiželjne, kreativne, zaigrane, zadovoljne i iznad svega nasmijane djece koja će znati uživati u suživotu s prirodom i znati biti dio nje.

Trenutno je u pet odgojnih skupina i predškoli ukupno 120 mališana, kaže ravnateljica vrtića Linda Novačić, koja se sa sjetom prisjetila ranijih godina kad se rođendan vrtića obilježavao raznim aktivnostima punih tjedan dana.

– Kako se dame ne pita za godine, tako nećemo ni otkriti koji je ovo rođendan naše „Tratinčice”, ali možemo reći da je već oko pola stoljeća drugi dom generacijama mališana. Uvijek smo za rođendan imali puno programa, velika druženja na koja smo pozivali naše donatore, prijatelje vrtića i sve ostale koji nam pomažu u radu, kako bi im se na taj način odužili za suradnju i pomoć, no ove godine rođendan smo obilježili skromnije. Malo su nas spriječile vremenske neprilike, a malo više epidemiološka situacija pa smo, poštujući propisane mjere proslavili rođendan u, da tako kažem, obiteljskom krugu – rekla je Novačić.

Rođendan „Tratinčice” proslavljen je u dvorištu vrtića, gdje su djeca otpjevala vrtićku himnu, plesala i veselila se. Slavlje nije prošlo bez šarenih konfeta, ali ni bez torte i to čak dvije – jedna od njih pripremljena je u slastičarnici Nympha, a drugu je u ime osnivača vrtića – Grada Varaždinskih Toplica, na poklon donijela gradonačelnica Dragica Ratković.

– Našim malim topličkim vrtićarcima od srca čestitam rođendan njihova vrtića te im želim da uživaju u igri i bezbrižnosti pa da dogodine proslavimo rođendan „Tratinčice” onako kao što smo to uvijek činili; uz pjesmu, radost i veselo druženje. Potrudit ćemo se da našim najmlađima osiguramo najbolje moguće uvjete u cilju zdravog i sigurnog odrastanja, od najranije dobi i tijekom školovanja sve do njihova odrastanja. Na mladima svijet ostaje i oni su naša budućnost i zato treba u njih ulagati – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Foto i video

FOTO Na Korzu Varaždinke i Varaždinci prate utakmicu Hrvatske i Japana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 5. prosinca, na Svjetskom prvenstvu u Kataru igra utakmicu osmine finala.

Protivnici našima su Japanci. Rezultat je trenutno 1:1. Japan je poveo u 43. minuti kada se Maeda najbolje snašao u hrvatskom kaznenom prostoru.

U drugi dio Dalićevi izabranici krenuli su žustrije i pritisak je urodio plodom u 55. minuti. Dejan Lovren ubacio je za Perišića koji je glavom pogodio za izjednačenje.

Igraju se trenutno produžeci.

U Varaždinu je, kao i mnogim hrvatskim gradovima, organizirano gledanje utakmice na otvorenom.

Mnogi su tako stigli na varaždinsko Korzo i na velikom video zidu prate susret.

Temperatura je oko 5 Celzijusa, no sigurno će navijače zagrijati napitci.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Advent u Cestici: posjetitelji uživali u božićnom sajmu, gastro ponudi te nastupima zborova i tamburaša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Niti kiša koja je u jednom trenutku počela padati, nije mogla narušiti sjajnu atmosferu na otvorenju manifestacije „Advent u Cestici“. Na prostoru ispred općinske zgrade brojni posjetitelji mogli su uživati u šarolikom božićnom sajmu, finoj gastronomskoj ponudi, nastupima zborova i tamburaša, a da ostanu ugrijani pomogli su kuhano vino, punč i topli čajevi.

U foto galeriji donosimo vam dio atmosfere sa subotnjih događanja, a tko želi uživo osjetiti blagdanski ugođaj na Cesticu može doći i u nedjelju, 4. prosinca, kada program započinje od 15 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje