– Svakodnevno putujem AP-om iz Varaždina za Zagreb. Jutros mi je prišao vozač kojeg sam u startu prepoznala jer mi je već dva puta naplatio povratnu kartu 120 kuna, iako treba biti 103 kune. Žalila sam se, no rekao je da aparat tako izbacuje – govori uzrujana studentica koja radi studentskog posla svakodnevno putuje na toj relaciji i nerijetko se pritom, kako kaže, susreće s problemima.

Djevojka je tada htjela kupiti studentsku jednosmjernu kartu za Zagreb, no vozač joj je, umjesto 55 kuna, voznu kartu zaračunao 68 kuna, a ona je platila.

Navodi kako s cijenom karte nije samo ona imala problem: – Prije Novog Marofa u bus je ušla cura kojoj je također naplaćeno više nego što treba, no ona nije htjela popustiti. Na kraju je rekao da je valjda krivo obračunao popust – rekla je i dodala: – Nije isto ako je povratna karta 103 ili 120 kuna, kao ni 55 i 68 kuna.

Kako bismo provjerili stanje cijena karata, Autobusnom prometu Varaždin poslan je upit.

– Cijena jednosmjerne karte na relaciji Varaždin – Zagreb je 85,00 kuna (bez popusta), a cijena jednosmjerne studentske karte iznosi 55,00 kuna (35% popusta); Cijena povratne karte na relaciji Varaždin – Zagreb iznosi 128,00 kuna (25% popusta), dok studentska povratna iznosi 102,00 kune (40% popusta); Cijena studentske jednosmjerne karte od 68,00 kuna izdana je greškom vozača (polazak 05:50, za Split), gdje je umjesto popusta od 35% do Zagreba, odabran popust od 20%. Dotična putnica slobodna se obratiti na tvrtkin mail i dostaviti podatke kako bi joj vratili razliku od 13,00 kuna – poručeno je iz AP-a.

Nezadovoljna djevojka požalila se i na često korištenje mobitela od strane AP-ovih vozača za vrijeme vožnje, a jednu je takvu situaciju, od prije nekoliko dana, fotografirala.

Također, razljutilo ju je i stajanje, odnosno nestajanje autobusa na ugibalištima.

Govori kako je više puta čula da vozači ne dozvoljavaju stajanje na ugibalištu kada putnik koji izlazi, u bunkeru ima stvari.

– Ima ljudi koji staju u Turčinu i Presečnom i autobus im stane na stanici bez obzira na to što je bunker okrenut prema cesti i vozači im vade stvari iz bunkera. No, jučer je moja teta zamolila da izađe na autobusnoj stanici kod Varteksa. Vozači su radili probleme govoreći kako je to opasno jer je bunker okrenut prema cesti. Na kraju su je jedva pustili – rekla je djevojka, ljuta na dvostruka mjerila.

Što se pak toga tiče, iz AP-a ističu:

– U načelu, molimo putnike koji izlaze prije kolodvora, da to ranije najave vozaču kako bi se njihova putna torba stavila s desne strane (u desni bunker), kako prilikom stajanja na autobusnom ugibalištu vozač ne bi morao otvarati bunker koji se nalazi na strani gdje prometuju ostala vozila – lijeva strana autobusa (sigurnosni razlog).

Komentari

Komentara

loading...