U okviru predstojećeg Adventa, ansambl Opere b.b. priuštit će brojnim Varaždincima 1. prosinca u varaždinskom HNK-u izvedbu popularne i komične operete „Šišmiš“ glasovitog Johana Straussa mlađeg.

Riječ je o jednom od programa koji ove godine u okviru Adventa organizira Varaždinska županija, a sav prihod bit će namijenjen onima kojima je to najpotrebnije – djeci oboljeloj od teških i malignih bolesti.

– Vjerujem da će ova humanitarna aktivnost za Zakladu Vita postati tradicionalna. Zaklada djeluje od 2010. godine i s ponosom mogu istaknuti da, otkad sam na mjestu upraviteljice, prihodi su narasli za više od 100 posto. Lani smo prikupili 120.000 kuna i naravno da i dalje želimo pomagati djeci i roditeljima – rekla je savjetnica župana i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević na današnjoj konferenciji za medije.

Ulaznice se podižu na blagajni Kazališta od ponedjeljka, 25. studenoga, radnim danom od 10 do 12 sati te od 18 do 19:30, a subotom od 10 do 12 sati. Ulaznice se ne kupuju, već će svi koji dođu na operetu moći donirati iznos koji žele.

– Vjerujem da će u ponedjeljak svi po ulaznice te da će stvoriti red kao za Orašara u Zagrebu. Velika je stvar što Advent počinje sa Straussom jer se baš ove godine obilježava 120 godina od njegove smrti. U „Šišmišu“ također nastupaju i Varaždinke, primadona Lidija Horvat Dunjko i Irma Dragičević, kao i međimurska mezzosopranistica i glazbena pedagoginja te profesorica na Glazbenoj školi Blanka Tkalčić – istaknuo je osnivač Opere b.b. Ronald Braus.

S željom da se odazove što veći broj Varaždinaca “koji su oduvijek bili ljubitelji kulture i dobre glazbe”, sve je pozdravila i Lidija Horvat Dunjko.

Komentari

Komentara