Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dramski amateri na već 19. po redu susretu u Cestici nasmijali publiku

Objavljeno:

- dana

PRED PUNOM DVORANOM

Na Uskrsni ponedjeljak su se u Cestici tradicionalno okupile dramske amaterske družine i na 19. susretu glumaca amatera odigrali tri predstave.

Susret su otvorili domaćini, KUD Cestica s predstavom  “Večer odluke”.

– Uz voditeljicu Jelenu Milec u predstavi su nastupile Elizabeta Majhen, Marija Križanić, Anka Majhen i Slavica Obadić. “Lepoglavski pušlek” je izveo predstavu “Štef ide v Mađarsku”, a za kraj je nastupila Udruga žena “Veliko srce” iz Svetog Đurđa s predstavom “Babica”. U uvodnom dijelu priredbe je nastupio novoosnovani Ženski zbor KUD-a Cestica “Stellarium”, dok su u pauzama gostima zapjevale “Križarice” -izvijestili su iz Općine Cestica.

Voditeljice  dramskih sekcija dobile su zahvalnice koje im je uručila Gordana Kos Kolar, zamjenica predsjednice KUD-a općine Cestica, a gledatelje je u punoj dvorani pozdravio i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.
 

 

Izvor: Foto: OPĆINA CESTICA

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska biskupija: pričesti i krizme nakon 20. svibnja, preporuka je da budu vani

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Varaždinska biskupija

U vremenu prije epidemije nakon Uskrsa počelo se s održavanjem prvih pričesti i krizmi.

Vjernici mnogih župa u Varaždinskoj biskupiji već su od svojih župnika dobili najavu datuma održavanja privih pričesti i krizmi, ali uglavnom uz napomenu da će navedeno ovisiti o epidemiloškim mjerama. Na primjer, za učenike Centra Tomislav Šoljar već je održana svečana misa na kojoj su primili sakramente.

Održavanje istih potvrdila nam je i Varaždinska biskupija, ali iako smo tražili, nisu nam poslali raspored po župama.

– Slavlja prve svete pričesti i svete potvrde u Varaždinskoj biskupiji planiraju se od svetkovine Duhova, točnije nakon 20. svibnja 2021. godine. Župnici su u svojim župama objavili datume za ta slavlja i poznata su vjernicima. Nastojat ćemo da se slavlja odvijaju redovito, ne pod cijenu zdravlja, i sigurno, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Preporuka je da se, gdje je to moguće, slavlja održe na otvorenom. Pratimo epidemiološku situaciju i s obzirom na nju donijet će se konačan sud – odgovorio je Regionalnom tjedniku Marko Domiter, tajnik biskupa Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati