Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dramski amateri na već 19. po redu susretu u Cestici nasmijali publiku

Objavljeno:

- dana

PRED PUNOM DVORANOM

Na Uskrsni ponedjeljak su se u Cestici tradicionalno okupile dramske amaterske družine i na 19. susretu glumaca amatera odigrali tri predstave.

Susret su otvorili domaćini, KUD Cestica s predstavom  “Večer odluke”.

– Uz voditeljicu Jelenu Milec u predstavi su nastupile Elizabeta Majhen, Marija Križanić, Anka Majhen i Slavica Obadić. “Lepoglavski pušlek” je izveo predstavu “Štef ide v Mađarsku”, a za kraj je nastupila Udruga žena “Veliko srce” iz Svetog Đurđa s predstavom “Babica”. U uvodnom dijelu priredbe je nastupio novoosnovani Ženski zbor KUD-a Cestica “Stellarium”, dok su u pauzama gostima zapjevale “Križarice” -izvijestili su iz Općine Cestica.

Voditeljice  dramskih sekcija dobile su zahvalnice koje im je uručila Gordana Kos Kolar, zamjenica predsjednice KUD-a općine Cestica, a gledatelje je u punoj dvorani pozdravio i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.
 

 

Izvor: Foto: OPĆINA CESTICA

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje