Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Druga polovica kampova: sportsko druženje mladih uz stolni tenis i odbojku na pijesku

Objavljeno:

- dana

Sportsko druženje školaraca uz stolni tenis i odbojku na pijesku označilo je ulazak u drugu polovicu održavanja ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ u organizaciji Grada Čakovca i Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca.

Naime, drugog tjedna u kolovozu kampovima se odazvalo 60 čakovečkih osnovnoškolaca, koji su vježbali uz pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera.

Za provođenje kampa iz stolnog tenisa zadužen je Stolnoteniski klub Mihovljan, a voditeljica kampa dr. sc. Ivana Nikolić zadovoljna je što se kampu odazvao velik broj djece koji se do sada nisu susreli igranjem s celuloidnim lopticama.

– Riječ je većinom o učenicima nižih razreda koje upoznajemo s udarcima, dok oni stariji, kojih je manje, više igraju. Maksimalno koristimo sportski dom u Mihovljanu jer, osim upoznavanja sa stolnim tenisom, pripremili smo im i sportske igre koje organiziramo na obližnjem nogometnom igralištu. To smo počeli primjenjivati unazad nekoliko godina i pokazalo se da djeca na to odlično reagiraju – poručila je Nikolić.

Jednako veselo, razigrano i sportski bilo je i na terenima za odbojku na pijesku čakovečkih Gradskih bazena „Marija Ružić“, gdje već tradicionalno kamp iz jednog od najpopularnijih ljetnih sportova provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec.

Odbojkaški trener Ivan Vabec osmislio je zanimljiv i poučan tjedan za mlade pjeskaše.

– Vrijeme nam je bilo naklonjeno. Nije bilo kiše, a izostala je velika vrućina i sparina koja inače obilježava ovaj dio kolovoza. Djeca su radila vježbe zagrijavanja pa sve do motorike i jako su zadovoljna – izjavio je Vabec.

I na ovim kampovima, kao i na svima dosadašnjima, održana su poučna predavanja. Zadnja su bila realizirana s Policijskom upravom međimurskom, čija je službenica za prevenciju Marina Matulic Horvat upozorila mlade polaznike kampova na opasnosti koje prijete upotrebom modernih tehnologije, posebice interneta.

Dodajmo da se u ovome tjednu, od 17. do 20. kolovoza, mladi upoznavaju s kuglanjem, rukometom i radiogoniometrijom.

Svaki dan od 17. do 20. kolovoza, od 9 do 11 sati čakovečki osnovnoškolci moći će na čakovečkoj kuglani, u II. osnovnoj školi ili u čakovečkom parku naučiti nešto novo i zanimljivo iz ovih sportova. Provoditelji kampova bit će Kuglački klub Željezničar, Muški rukometni klub Čakovec i Radioklub Međimurje.

Upisi na kampove mogući su tijekom cijelog ljeta, a ove godine na ponudi su čak 24 različita sportska kampa iz 17 sportova.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.

Međimurje

TZO Sv. Martin na Muri poziva turističke aktere s toga područja na edukativni sastanak 10. ožujka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavno na kampanju Ministarstva turizma i sporta „Safe stay in Croatia“, koja slijedi oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam „Safe travels“ i domaćim i stranim turistima govori da se u Hrvatskoj primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli za sprječavanje širenja virusa COVID-19 i nastavak pridržavanja epidemioloških mjera, Sveti Martin na Muri u suradnji s Termama Sveti Martin odlučio je postati prva destinacija u kojoj svi smještajni i ugostiteljski objekti u kojim se obavlja ugostiteljska djelatnost i pružaju usluge u turizmu nose gore navedenu oznaku.

Kratko predavanje o protokolu zaprimanja i smjernicama za pridržavanje protokola i epidemioloških mjera održat će direktor TZO Sveti Martin na Muri, David Novinščak.

Na primjeru poslovanja u „Prvom healthness resortu u Europi“, Termama Sveti Martin, i samoj primjeni oznaka sigurnosti govorit će generalni direktor, gospodin Igor Nekić.

Na primjeru poslovanja Kuće za odmor “Međimurski ceker“ govorit će Nikolina Novinić koja je ujedno i vlasnica tvrtke Destinova, koja se bavi edukacijom i savjetovanjem privatnih iznajmljivača.

Na primjeru poslovanja na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Hažić govorit će Tatjana Hažić, među ostalim i dobitnica prestižne nagrade „Čovjek ključ uspjeha za djelatnika u turizmu” 2015. godine.

Putem projekta „Safe stay in Croatia“ osmišljeni su protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima. Oznaka “Safe Stay in Croatia” dodjeljuje se besplatno dionicima iz turističkog sektora koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Oznaka „Safe stay in Croatia“ gostima omogućava lakše prepoznavanje destinacija, pružatelja smještaja, prijevoza, turističkih atrakcija i slično koji su usvojili nacionalne i svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.  Također, vidljivo istaknuta oznaka „Stay safe in Croatia“ pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Tijekom priprema za ovu turističku godinu, u kojoj nas nažalost i dalje prati pandemija, potrebno je upravo sigurnost i zdravlje naših sugrađana i gostiju staviti na prvo mjesto. Riječ je o projektu u kojem su Ministarstvu turizma i sporta podršku pružila vodeća turistička i strukovna udruženja okupljena u Savjet za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude. Propisanim protokolima obuhvatit ćemo sve smještajne objekte u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost ili pružaju turističke usluge i sve ugostiteljske objekte na području destinacije Sveti Martin na Muri – kažu iz TZO Sveti Martin na Muri.

Imperativno je da svi u turizmu preuzmu oznaku “Safe stay in Croatia” te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se destinacija Sveti Martin na Muri prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da oznake, kao i sve druge prateće video i foto materijale, pružatelji usluga upotrebljavaju na svojim društvenim kanalima i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima, kažu iz navedenoga TZ-a.

– Ovim putem pozivamo sve turističko-ugostiteljske aktere s područja destinacije Sveti Martin na Muri na kratki edukativni sastanak na kojem ćemo se upoznati sa protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na kojem će biti predstavljen detaljan i precizan protokol zaprimanja predmetne oznake sigurnosti te će iste biti dodijeljene u fizičkom u obliku – dodaju.

Sastanak će se održati sukladno epidemiološkim mjerama i uputama u Kongresnoj dvorani Hotela Terme Sveti Martin, 10. ožujka 2021. godine u 18 sati.

– Molimo sve da potvrde svoje sudjelovanje na edukativnom sastanku najkasnije do ponedjeljka, 8. ožujka 2021., godine kako bismo mogli točno definirati raspored i termin dolaska.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe, od čega je evidentirano 15 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 10,48 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 5. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 130.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.490 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 34 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga bez novih prijema unutar 24 sata, dok su otpuštena 4 pacijenata.

U protekla 24 sata preminula je jedna COVID pozitivna osoba, muška osoba stara 78 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!