Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Druženje nakon nastave u OŠ Mala Subotica oduševilo velike i male posjetitelje škole

Objavljeno:

- dana

„Dej se geni, dej se pokreni!“ slogan je ovogodišnjeg projekta „Treća smjena“.

Naime, već treću godinu zaredom učitelji Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica priredili su za svoje učenike, djelatnike, roditelje i širu lokalnu zajednicu razne zabavno-edukativne radionice, prezentacije, igraonice i druženje nakon nastave. Ovogodišnji projekt održan je zahvaljujući odličnoj suradnji i pomoći ravnateljice škole Đurđe Horvat i načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca. Posebnost ovogodišnje „Treće smjene“ jest da su se na jednome mjestu okupili učenici svih srednjih škola Međimurske županije te dvije srednje škole Varaždinske županije, što je bila sjajna prilika za osnovnoškolce koji su mogli iz prve ruke doznati kako izgleda srednjoškolski život, većini najuzbudljivije razdoblje života. Osim srednjih škola, ovaj dan nisu propustili ni mališani iz Dječjeg vrtića Potočnica, studenti Učiteljskog fakulteta – Odsjeka u Čakovcu, kao ni niz udruga koje su predstavile svoj rad. Svi okupljeni mogli su sudjelovati u nekoj od 20 različitih radionica, od izrade ukrasa, bojanja pisanica, izrade skulptura od gline, tekstila, vune, vježbanja, šaha pa do nogometa. Uskrsni sajam bio je također dio „Treće smjene“. – Nitko tko se odlučio i odazvao bilo kojoj od radionica nije požalio. Nasmiješena dječja lica, pune ruke ručnih radova i darova, ugodni razgovori i raznolikost su upravo ono što smo ovim projektom željeli dobiti. Ponosni smo što smo ove godine u školi ugostili ovoliko velik broj srednjih škola. Odlično je vidjeti bivše učenike, srednjoškolce kako prezentiraju svoje buduće zanimanje ili prezentiraju svoju srednju školu. Aktivnosti je bilo napretek, za svakoga ponešto. Trud se u konačnici isplatio – ističu organizatori.

Međimurje

U Međimurju 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan pacijent je na respiratoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirano je 189 osoba, od čega je evidentirano 17 pozitivnih osoba na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 9. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 12 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 142.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 43.074 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentirana su 2 pozitivna slučaja, dok su epidemiolozi na temelju kliničke slike dijagnosticirali COVID-19 kod 1 osobe.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 36 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga su 4 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata te je 1 pacijent na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.  

Prema mjestu prebivališta u periodu od 01.03.2021. do 07.03.2021. godine, 4 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 10 na području grada Mursko Središće, 6 na području grada Preloga, 4 na području općine Belica, 5 općine Dekanovec, 2 općine Domašinec, 1 općine Donja Dubrava, 3 općine Donji Kraljevec, 1 općine Goričan, 2 općine Kotoriba, 3 općine Mala Subotica, 9 općine Nedelišće, 1 općine Podturen, 1 općine Pribislavec,  2 općine Selnica, 3 općine Strahoninec, 5 općine Sveti Juraj na Bregu, 1 općine Sveti Martin na Muri, 4 općine Vratišinec, 7 općine Šenkovec i 5 na području općine Štrigova.

Nastavite čitati

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati