Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Energetski je obnovljen Dom zdravlja u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Održana je završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Doma zdravlja Varaždinske županije, ispostava Varaždinske Toplice“, a projekt obnove prezentirao je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec.

– Nakon provedene energetske obnove ove zgrade očekujemo smanjenje godišnje primarne potrošnje energije za čak 66,95 %. Također, izgradnjom sunčane fotonaponske elektrane na krovu zgrade i ugradnjom dizalice topline za hlađenje uveli smo nove mjere korištenja obnovljivih izvora energije iz lokalnih izvora. Navedenim projektnim aktivnostima osiguralo se smanjenje emisije CO2 za 67,72 %. Uvjeren sam da je korisnicima ove obnovljene zgrade osigurani kvalitetan prostor u skladu s njegovom namjenom te ih od sada ovdje čekaju bolji,  sigurniji i ugodniji uvjeti – rekao je danas, 8. travnja, Renato Podbojec.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin je u svom obraćanju rekao kako je ova obnova samo jedan u nizu od realiziranih projekata u topličkome kraju.

– Ovime ulažemo u jezgru primarne zdravstvene zaštite ovoga grada jer u ovome zdanju djeluje sedam ordinacija, tri ordinacije obiteljske medicine, tri ordinacije dentalne medicine i jedna pedijatrijska ordinacija. Vrijedi naglasiti da je i putem jednog naizgled manjeg projekta u ovaj Dom zdravlja isporučena oprema u vrijednosti od 300.000 kuna, što direktno utječe s jedne strane na smanjenje liste čekanja, a s druge strane ukida se potreba za odlazak pacijenata u Varaždin – rekao je zamjenik župana Vugrin.   

Procijenjena ukupna vrijednost projekta iznosila je 3.914.948,60 kuna. Od toga je 1.627.731,96 kuna sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj. Putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata (MRRFEU) sufinancirano je 1.321.247,48 kuna, dok vlastita sredstva Doma zdravlja Varaždinske županije iznose 965.969,16 kuna.

Život i društvo

FOTO Četvrti dan Tjedna karijera na FOI-ju okupio 43 predstavnika visokih učilišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FOI

Četvrtog dana Tjedna karijera Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu na FOI-ju se okupilo 43 predstavnika visokih učilišta na radionici „Karijerni centar za 10!“ koja se održala u sklopu FOI-jevog projekta Study4Career.

U četvrtak, 21. listopada, predstavljeno je 10 lekcija koje je Centar za podršku studentima i razvoj karijera naučio u 10 godina rada, a karijerni savjetnici međusobno su razmijenili iskustva i dobre primjere iz prakse.

Studenti su imali prilike sudjelovati na brojnim radionicama, online i uživo u dvoranama Fakulteta, online pitchu te na karijernom španciru razgovarati s predstavnicima poduzeća APIS IT, BE-terna, Cetitec, ClearPeaks, CS Computer Systems, Factory, FINA, HAIX, Hrvatska poštanska banka, Infodesign, KING ICT, Q agency i Undabot.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinu nagrada za najbolji veliki grad po kvaliteti života

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu, Rovinju i Krku najbolje se živi, a u Samoboru, Svetoj Nedelji u Malom Lošinju najbolje razvija gospodarstvo.

To su najvažniji ishodi ovogodišnjeg, četvrtog izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos koji je 21. listopada okončan proglašenjem pobjednika u Novome Vinodolskom.

Ukupno je 11 gradova ponijelo titulu najboljega grada u pet kategorija, od kojih su se u tri pobjednici birali u tri konkurencije, veliki (iznad 35.000 stanovnika), srednji (od deset do 35.000) i mali gradovi s najviše 10.000 stanovnika.

U kategoriji kvalitete života Varaždin je trijumfirao u konkurenciji velikih gradova ispred Samobora, Velike Gorice, Čakovca i Zagreba koji su ušli u završnicu izbora. Varaždin među velikim gradovima ima najveća izdvajanja za sport iskazana kroz pripadajući udjel od 13,65 % ukupnog gradskog proračuna i najveći prosječni broj zaposlenih (610) na 1000 stanovnika.

Također, Varaždin je bio i finalist u kategoriji gospodarstvo – veliki gradovi.

– Varaždin često nazivaju mali Beč. Ova večerašnja nagrada još je jedna potvrda tomu, budući da je i Beč već nekoliko godina za redom proglašen najboljim europskim gradom za život. Puna zaposlenost, novi investitori koji svakodnevno dolaze, nova uprava grada koja brine o svim generacijama i na usluzi je svojim građanima – to je Varaždin, najbolji hrvatski grad za život – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje