FOTOIvan Agnezović

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u ponedjeljak, 11. veljače, organizirala je u Hrvatskome narodnom kazalištu svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Grada Varaždina.

Sportaš Varaždina 2018. godine je Enes Garibović iz Športskoga karate kluba Varaždin, a sportašica Lucija Pokos iz Atletskoga kluba Sloboda.

Laureati

Enes Garibović je prošle godine osvojio drugo mjesto na Karate1 series turniru u Šangaju, drugo mjesto na Mediteranskim igrama, peto na Europskom prvenstvu, prvak je Hrvatske, peti na Premier league u Rotterdamu, prvi na Super eightu, drugi na Croatia openu i treću na Grand prixu Croatia. S reprezentacijom ima i 11. mjesto na Karate1 series u Salzburgu. Nastupio je i u Premier league u Parizu, Dubaiju, Rabatu, Istanbulu, Berlinu i Tokiju te ekipno na Svjetskom prvenstvu. Ovo mu je četvrta uzastopna titula najboljega varaždinskog sportaša.

Najbolja sportašica Lucija Pokos je prvakinja Hrvatske na 100 metara, 200 metara i u štafetama 4×100 i 4×400 metara. Nastupila je za reprezentaciju na Prvenstvu Balkana u štafetama, sa zlatom na 4×400 i broncom na 4×100 metara, te na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke, gdje je bila četvrta na 200 metara i 4×400 metara te šesta na 100 metara.

Najbolja momčad Varaždina prošle godine je Hrvački klub Vindija, koji je osvojio Kup Hrvatske – Memorijal „Tomislav Kuzmić“ – a najbolja ekipa je Ženski rukometni klub Koka, koji je prošle godine 1. hrvatsku rukometnu ligu završio na trećem mjestu te igrao u polufinalu Kupa i u osmini finala europskog Challenge cupa.

Najbolji sportaš među osobama s invaliditetom ili gluhim osobama je Nikola Kosec iz Plivačkoga kluba Vidra, sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskoga športskog saveza gluhih, muška ekipa Boćarski klub cerebralne i dječje paralize Varaždin, a ženska ekipa Pikado klub osoba s invaliditetom Varaždin.

Najveće nade varaždinskog sporta su Valentino Bečeheli i Rahela Lešćak, oboje iz Atletskoga kluba Sloboda, te sportski par Mia Naletina i Vana Varga iz Ženskoga kuglačkoga kluba Varaždin.

Iznimna dostignuća

Na svečanosti su dodijeljena i godišnja priznanja Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Peri Paniću iz Hrvačkoga kluba Vindija za sportska dostignuća kroz više od 40 godina aktivnoga sportskog djelovanja i promidžbu sporta Grada Varaždina.

Svečanost 56. proglašenja najboljih sportaša Varaždina bila je i prilika za predstavljanje knjige „Zlatko Dalić – Rusija naših snova“, koja donosi izbornikov pogled iznutra o veličanstvenom pohodu do finala Svjetskog prvenstva. U glazbenom su dijelu nastupili Neno Belan i Ana Kabalin, dok je program vodio poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš.

 

Komentari

Komentara