U normalnim okolnostima ovih bi dana u sklopu obilježava Dana Općine Sveti Đurđ svečano bio otvoren Dječji vrtić „Suncokret“, no s obzirom na epidemiju, na taj će se događaj još neko vrijeme morati pričekati.

Novi, moderan vrtić prostire se na 750 kvadratnih metara, opremljen je i spreman za upis 100-ak djece.

Dobivena je uporabna dozvola, a zatraženo je i dobivanje dozvole za rad vrtića, nakon čega je u planu zapošljavanje 11 djelatnika te upis polaznika.

– Vrijednost kompletne investicije iznosi oko devet milijuna kuna. Odobrena sredstva Ministarstva poljoprivrede iznose sedam milijuna kuna, a Ministarstva regionalnog razvoja 1.240.000 kuna. Od tih sredstava Općini je dosad isplaćeno 3.500.000 kuna, a preostali dio od 4.740.000 kuna očekujemo u travnju ili svibnju. Moram spomenuti da je Općina dosad isplatila izvođenje radova svojim sredstvima u iznosu od 3.850.000 kuna kao rezultat dobrog poslovanja Općine u prošlom razdoblju, tako da je izvođač radova financijski namiren u iznosu od 7.350.000 kuna. Čim Općina dobije povrat tih sredstava, moći će ulagati u naredne investicije za koje se radi projektna dokumentacija, kao što su novi komunalni dio s garažama, poslovnim prostorima i mini tržnicom, Dom za starije i nemoćne, reciklažno dvorište, rotor u Hrženici i drugo – rekao je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Kako izgleda novi vrtić koji spremno čeka na svoje mališane, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari

Komentara