Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Fitness Balasana & Društvo žena u Sv. Mariji održali humanitarnu radionicu za Udrugu Pogled!

Objavljeno:

- dana

U petak, 22. studenoga, održana je radionica prevencije bolesti i promocije zdravlja u Domu kulture u Svetoj Mariji.

Radionica je imala humanitarni karakter, budući da su se skupljala sredstva za Udrugu Pogled iz Nedelišća. Organizatorice radionice su bile članice Fitnessa Balasana, medicinske sestre Barbara Blažinčić i Samanta Moharić, studentice medicine Paula Kanižaj i Anja Fučec, dr. med. Željka Igrec Blagus, dijamantna voditeljica Pyrusa Nadica Dolenec te fitness i yoga instruktorica Melani Karažinec, uz sponzorstvo Društva žena “Amalija Kranjec”. Na radionici su se izvodile vježbe disanja i vježbe za jačanje kralježnice pod vodstvom trenerice Melani Karažinec. Liječnica Željka Igrec Blagus vodila je predavanje o tlaku, šećeru, kolesterolu te prevenciji od raka. Dijamantna voditeljica Pyrus marketinga Nadica Dolenec prezentirala je dodatke prehrani koje često ne unosimo dovoljno, a štite imunitet. Nakon predavanja i vježbi, medicinske sestre su izmjerile tlak i šećer, nakon čega su se okupljene družile uz čaj koji su pripremile vrijedne ruke članica Društva žena. Uz lijep odaziv mještana, na radionici je vladalo puno pozitivne energije! Prisutni su doznali mnogo zanimljivih i korisnih informacija, a rodile su se i nove ambicije. – Pokrenuta je inicijativa za stvaranje udruge koja bi se bavila sličnim radionicama u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije! – kaže Melani Karažinec, koja vas poziva da se priključite vježbanju u njezinu Fitness centru Balasana ili u Domu kulture u organizaciji Društva žena. Organizatori zahvaljuju Svetomaršćicama i Svetomarščanima na donacijama i odazivu te Društvu žena “Amalija Kranjec” na pomoći. – Naša misija je unapređenje ljudskoga zdravlja putem radionica i skupljanja dobrovoljnih priloga. Volontiranjem želimo proširiti svijest o tegobama većine populacije, učiti o prevenciji te istovremeno osvijestiti ljude o činjenici da je biti zdrav jedini put istinskoj sreći – dodaju. Kineska poslovica kaže: „Ako sada nemate dovoljno vremena za svoje zdravlje, kasnije ćete morati odvojiti puno više vremena i novaca za svoju bolest!”

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje