U petak, 22. studenoga, održana je radionica prevencije bolesti i promocije zdravlja u Domu kulture u Svetoj Mariji.

Radionica je imala humanitarni karakter, budući da su se skupljala sredstva za Udrugu Pogled iz Nedelišća.

Organizatorice radionice su bile članice Fitnessa Balasana, medicinske sestre Barbara Blažinčić i Samanta Moharić, studentice medicine Paula Kanižaj i Anja Fučec, dr. med. Željka Igrec Blagus, dijamantna voditeljica Pyrusa Nadica Dolenec te fitness i yoga instruktorica Melani Karažinec, uz sponzorstvo Društva žena “Amalija Kranjec”.

Na radionici su se izvodile vježbe disanja i vježbe za jačanje kralježnice pod vodstvom trenerice Melani Karažinec. Liječnica Željka Igrec Blagus vodila je predavanje o tlaku, šećeru, kolesterolu te prevenciji od raka. Dijamantna voditeljica Pyrus marketinga Nadica Dolenec prezentirala je dodatke prehrani koje često ne unosimo dovoljno, a štite imunitet. Nakon predavanja i vježbi, medicinske sestre su izmjerile tlak i šećer, nakon čega su se okupljene družile uz čaj koji su pripremile vrijedne ruke članica Društva žena.

Uz lijep odaziv mještana, na radionici je vladalo puno pozitivne energije! Prisutni su doznali mnogo zanimljivih i korisnih informacija, a rodile su se i nove ambicije.

– Pokrenuta je inicijativa za stvaranje udruge koja bi se bavila sličnim radionicama u svrhu pomaganja onima kojima je to najpotrebnije! – kaže Melani Karažinec, koja vas poziva da se priključite vježbanju u njezinu Fitness centru Balasana ili u Domu kulture u organizaciji Društva žena.

Organizatori zahvaljuju Svetomaršćicama i Svetomarščanima na donacijama i odazivu te Društvu žena “Amalija Kranjec” na pomoći.

– Naša misija je unapređenje ljudskoga zdravlja putem radionica i skupljanja dobrovoljnih priloga. Volontiranjem želimo proširiti svijest o tegobama većine populacije, učiti o prevenciji te istovremeno osvijestiti ljude o činjenici da je biti zdrav jedini put istinskoj sreći – dodaju.

Kineska poslovica kaže: „Ako sada nemate dovoljno vremena za svoje zdravlje, kasnije ćete morati odvojiti puno više vremena i novaca za svoju bolest!”

Komentari

Komentara