Povežite se s nama

Događanja

FOTO: Gipki plesači i plesačice iznenadili Varaždince

Objavljeno:

- dana

DANAS NASTAVAK U REVIJALNOM TONU…

Plesači Zagrebačkog plesnog ansambla sinoć nikog nisu ostavili ravnodušnim. Pred prepunim gledalištem, ali i okolnim terasama, na Stančićevom trgu izveli su svoju plesnu predstavu “Iza zatvorenih očiju” i uveli Varaždinke i Varaždince u Dane suvremenog plesa.

U istom momentu kaotični i sinkronizirani, gipki, snažni (i, naravno, sa smislom za ritam) uspjeli su osvojiti sve plesom kakav se na varaždinskim ulicama i trgovima rijetko može vidjeti. Sedmero plesača i plesačica prezentiralo je tako, na neobičan način, glavnu misao vodilju predstave – Želju, kao ono što u nama izaziva sve osjećaje, od samoispunjenja do frustracija. Upravo je tako, sve puno raznih emocija, bilo i na strani publike.

Pljesak je bio stvarno velik, što su ovom predstavom i zaslužili. Bio je ovo tek uvod koji su svi dočekali s velikom znatiželjom. Nakon suvremenog plesa, krenulo se u malo žešćem ritmu i to u Rogozu uz, svima već poznatog, Marija Kovača i njegov band D Elvis.

Zagrijali su se u svakom slučaju svi, a u plesnom tonu nastavlja se i dalje.

U 19 sati u Magazinu na Korzu bit će prezentiran rezidencijalni program “Concerto za tri tijela”. Riječ je o trio događaju koji je nastao u suradnji nekoliko autora i plesača, a na temu komunikacije glazbe kao sistema zvukova i tijela kao sistema pokreta.

Program će se nastaviti u 21 sat u atriju palače Sermage gdje će biti izvedena predstava Joseph. Riječ je djelu Alessandra Sciarronija koji će u svoju koerografiju uvesti i online interakcije uživo.
 

Izvor: Foto: Andrej Švoger

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje