Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Godišnja produkcija Plesnog studija SpinBox: pokazali što su naučili i koliko su narasli

Objavljeno:

- dana

Prije dvije i pol godine sve je stalo, ali ne i oni! Uz puno truda, još marljivijim radom, više puta preko zooma u vlastitom dnevnom boravku ili vani na otvorenom, mali i malo veći plesači plesnog studija SpinBox nisu se dali smesti i zapeli su još više.

Nakon pune tri i pol godine, u punom SpinBox sastavu, od najmlađih do najvećih plesača, vratili su se ove subote na „svoju” scenu, na pozornicu Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu i pokazali koliko su narasli i koliko su naučili.

Plesači plesnog studija SpinBox plesom se bave amaterski, ali zahvaljujući napornome radu i trudu suci ih na velikim natjecanjima smještaju uz bok s najvećim profesionalnim plesačima svijeta. Tijekom epidemije nisu mirovali. Snimili su pet plesnih videa koje možete pogledati na njihovom YouTube kanalu. Nakon odličnih nastupa na Internacional Dance Openu u Zagrebu gdje su osvojili zlatnu kartu za ulazak u deset najboljih koreografija natjecanja, nastupa u Opatiji i Križevcima, otputovali su i osvojili i sjajne rezultate na svjetskom prvenstvu u Poreču.

Ovu subotu su odlučili nakon dugo vremena i svojoj domaćoj publici pokazati koliko uživaju u plesu. U prepunoj dvorani prvu točku su otvorile trenerice PS SpinBox Ida Šoltić, Anteya Wilson i Zara Ferenčina, a bilo je tu još i raznih solo nastupa, dueta te svih pet plesnih skupina toga studija. Naravno sudjelovale su i mame sa svojom skupinom Mama´s show.

Produkciju su zaključili točkom najveće skupine Showa koja je u svojoj izvedbi predstavila sve stilove koje možete naučiti u plesnom studiju SpinBox: street dance, fanky jazz, hip-hop, mtv i commercial dance. Kroz cijelu produkciju ih je vodila i konferansu pripremila Sanja Mamić.

– Oduvijek volim ples, rad s djecom i cijeli život sam sanjala o svojem plesnom studiju. Okupili smo prekrasne mlade žene i dali im priliku da se ostvare u onome u čemu su najbolje. Nisam zapravo ni znala da ostvarujući svoje snove ostvarujem i njihove. Polako, dan po dan, korak po korak, ples po ples, stvarali smo priču koju smo danas ispričali – istaknula je Karmen Maršić Ferenčina, voditeljica plesnih tehnika i osnivačica Plesnog studija SpinBox.

Svoju godišnju produkciju SpinBox je upriličio u sklopu ovogodišnje manifestacije „Antunovo v Marofu” kojom se obilježavaju Dani grada Novog Marofa.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje