Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Gužva na otvorenju Galerije Sjever, Međimurci jedva dočekali otvorenje novih zvijezda na sjeveru

Objavljeno:

- dana

Simboličnim rezanjem vrpce predstavnika Škole nogometa Međimurje – Čakovec i voditeljice Galerije Sjever Maje Đurkin Međimurec danas je službeno otvoren novoizgrađeni dio ovog poznatog međimurskog shopping centra.

Na preko 4000 kvadrata nalazi se 15 novih trgovina u kojima je zaposleno 100-njak novih djelatnika. Uređeno je i parkiralište s 350 parkirnih mjesta za kupce.

“Obavite najbolji shopping u Međimurju”

– Nestrpljivo smo dočekali ovaj dan i veliko hvala što ste se odazvali na rođenje novih zvijezda na sjeveru. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, projektantima, suradnicima i izvođačima koji su napravili i uložili puno truda da se centar izgradi u rekordnom roku, svim gradskim i županijskim institucijama, zakupcima i vama, dragim kupcima, koji nas intenzivno pratite i posjećujete. Želim vam da obavite najbolji shopping u Međimurju – rekla je na otvorenju voditeljica centra Maja Đurkin Međimurec. Riječ je o investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna te se sada ukupni prodajni prostor Galerije Sjever proteže na više od 12.000 kvadratnih metara. U izgradnji Galerije Sjever 2 sudjelovalo je 30 domaćih tvrtki. Novoizgrađeni dio Galerije Sjever blagoslovio je Tomislav Blažiček. Na otvorenju je bio saborski zastupnik Franjo Lučić, župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Tijekom cijelog današanjeg dana kupce očekuje mnogo zanimljivih gostiju, popusta, poklona i nagradnih igara, odnosno dan ispunjen zabavom.

Život i društvo

Varaždinska županija donirala Caritasovoj pučkoj kuhinji pedeset litara bučinog ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska je županija i ove godine donirala Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača.

Radi se o ulju koje su dali proizvođači za nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria.

Bučina ulja je ravnatelju biskupijskog Caritasa Anti Šoli predao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.

Zahvalivši se na donaciji, ravnatelj Šola je naznačio kako je ovo već tradicionalna gesta Varaždinske županije kojom se potvrđuje izuzetno dobra suradnja Županije i biskupijskog Caritasa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Otvorenje glavnog napora požarne sezone planira se za 13. lipnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U prostorijama JVP-a Grada Požege 18. svibnja je održan sastanak Vatrogasnog stožera kojem su prisustvovali županijski zapovjednici na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za protupožarnu sezonu temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, kao i o pripremama za predstojeću vježbu “Sigurnost 22”. Planirano vrijeme održavanja vježbe je 9. i 10. lipnja dok se otvorenje glavnog napora požarne sezone planira 13. lipnja.

Osim angažiranja sezonskih vatrogasaca, na sastanku je bilo govora i o dislociranju operatera u DVOC-a tijekom požarne sezone.

Na sjednici Vatrogasnog stožera su definirane i dislokacije na priobalju kao i izmještanje DVIP-ova Šibenik i Split izvan grada čime će se omogućiti njihova bolja i brža operativnost na terenu, ukoliko dođe do požara. Također, razgovaralo se i o Planskim izvanrednim dislokacijama te o Planskim sezonskim postrojbama na Korčuli i Pelješcu.

Sigurnost 22

Dvodnevna međuresorna vježba održat će se 9. i 10 lipnja, pri čemu je prvog dana planirana kao vježba za stolom dok je drugi dan rezerviran za vježbe na terenu u što je uključeno nekoliko županija: Zagrebačka, Varaždinska, Karlovačka, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska županija.

Ovom će se vježbom obaviti provjera operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi i zračnih snaga te prekogranična suradnja s Republikom Slovenijom. Ona također obuhvaća gašenje požara na otvorenom prostoru, tehničke intervencije spašavanja u prometu uslijed masovne nesreće, tehničke intervencije radova na vodi i pod vodom te provjera i uspostavljanje sustava veze i komunikacije.

Vatrogasno vježbalište

Nakon sastanka prezentiran je kratki film o vatrogasnom angažmanu u sanaciji prošlogodišnjeg olujnog nevremena na području Požeško-slavonske županije te je svečano otvoreno vatrogasno vježbalište za koje su najzaslužniji upravo pripadnici Javne vatrogasne postaje Grada Požege.

O sjednici Vatrogasnog stožera, ali i otvaranju vježbališta zapovjednik Tucaković rekao je da je danas odrađen jedan od završnih sastanaka za pripremu protupožarne sezone 2022. temeljem Programa aktivnosti Vlade RH: “Na njemu smo definirali dislokacije vatrogasnih snaga, ali i razmotrili sve one probleme koji se još uvijek pojavljuju u vatrogasnim zajednicama priobalnog područja. Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore”.

Dodao je i kako su pripreme do sada napravljene jako dobro, zahvaljujući ne samo vatrogascima, nego i jedinicama lokalnih samouprava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje