Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Halid Bešlić puni čakovečki GOC dirnuo svim svojim velikim hitovima

Objavljeno:

- dana

Halid Bešlić jedan je od onih pjevača koji su toliko dugu na sceni da njegove hitove znaju gotovo svi.

To se moglo vidjeti i u subotu, 7. prosinca, u dvorani čakovečkog GOC-a gdje su na njegov koncert stigli roditelji s djecom, ali i oni u zlatnim godinam. Puna dvorana pjevala je brojne poznate Halidove pjesme, a koncert je počeo legendarnom Miljackom. Halid je hitovima koji dušu diraju svoje obožavatelje na opušteni način uveo u blagdansko vrijeme. Privatt band bio “zagrijao je” publiku za hitmakera. Donosimo dio atmosfere…

Foto i video

FOTO/VIDEO Sjajno raspoloženi Sergej Ćetković raspjevao obožavatelje u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezovic

Čuo je da je varaždinska publika sjajna, a to je jučer i dokazala. Sergej Ćetković proveo je sinoć Varaždince i njihove goste kroz svoja najljepša glazbena ostvarenja.

Koncert je održan u Areni Varaždin, a osim velikog odaziva obožavatelja iz ove županije, pristigli su i fanovi iz susjednih krajeva. Dobro raspoloženi crnogorski glazbenik i pjevač na sceni je već 20 godina te je do sada objavio šest studijskih albuma i tri kompilacije.

Itekako zna kako publici darovati svoju ljubav prema glazbi. Kako je izgledala razmjena emocija koja ne manjka na njegovim koncertima, pogledajte u fotogaleriji i u videozapisu.  

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Plodove zemlje i rada na Danima zahvalnosti u Nedelišću ponosno predstavile udruge i OPG-ovi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivor Trojnar

Već je 17. put održana najdugovječnija i najpoznatija manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće – Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Ove godine preselila je na novu lokaciju: u dvorište Lovačkog doma u Nedelišću, na kraju ulice Vinka Karlovića, gdje su te subote mnogobrojne delikatese predstavili članovi i članice općinskih udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Usto, 600 porcija bograča pripremili su lovci iz Lovačkog društva “Fazan”, a 40 kilograma ribica tradicionalno su ispekli i podijelili članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Nedelišće i Sportskoga ribolovnog društva “Amur”, dok su članovi i članice Društva sportske rekreacije Grabanice i Udruge žena Pretetinec pekli langoše.

Čuvari tradicije

– Prošlogodišnji uvjeti nisu nam dozvoljavali održavanje manifestacije, dok se ove godine ona održala u ponešto izmijenjenom izdanju i u manjem obujmu nego što smo naviknuti. Unatoč svemu, vodeći se aktualnim epidemiološkim mjerama, odlučili smo u potpunosti sadržajno i organizacijski prilagoditi manifestaciju pa smo je tako ove godine preselili iz sajamske dvorane MESAP-a na otvoreno, čime smo se na neki način vratili samim počecima kada se manifestacija još održavala vani – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Uz mnogobrojne cekerašice, pletilje, pojedince i udruge – čuvare tradicije i ručnih radova – obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti ponosno su predstavila svoje najbolje proizvode, a uz svoje izložbene štandove svaki od njih ispričao je svoju priču. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koji se za vrijeme održavanja mogu pronaći na štandu svih udruga s područja Općine Nedelišće.

Prekrasna priroda

– U sklopu svečanog otvorenja blagoslovljeni su jesenski plodovi i pripremljena hrana, što je predstavljalo zahvalu na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine podareni. Okupljene je pozdravio načelnik Općine Nikola Novak. Posjetitelji su mogli razgledati i izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, uživati u mnogobrojnim degustacijama i okrjepi, bograču i besplatnim prženim ribicama, a sve to uz dobru atmosferu i ugodan boravak u prekrasnoj prirodi Lovačkog doma u Nedelišću – dodaju iz TZO Nedelišće.

Hranu je blagoslovio župnik Ivan Herceg, a dijelom kulturno-umjetničkog programa bili su članovi i članice KUU “Seljačka sloga” Nedelišće te Podružnice Matice umirovljenika, nedelišćanske mažoretkinje, kao i polaznici dječjih vrtića “Zvončić” i “Zvjezdica”.

– Turistička zajednica Općine Nedelišće ovim se putem posebno zahvaljuje svim izlagačima, izvođačima i volonterima, DVD-u Nedelišće na pomoći i podršci, i naravno, svim sudionicima na odazivu! – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje