Zadnji četvrtak u studenom obilježio je dolazak humanoidnog robota Pepper u VI. OŠ Varaždin.

Pepper je djevojka, a za njezin dolazak u VI. OŠ Varaždin zaslužna je učenica 2. d razreda Katja Kukec koja je sa svojim ocem prisustvovala Danima otvorenih FOI-ja.

Prava zvijezda

Tamo je doznala da u Hrvatskoj postoji robot nalik čovjeku te da taj robot posjećuje škole ako dobije pozivnicu. Nije dugo trebalo da Katja pošalje e-mail u kojem poziva Pepper u  svoju školu i u svoj 2. d razred.

Pepper je stigla u društvu Sandre Kovačić-Vešligaj i Ines Celižić iz Hrvatskog telekoma te inženjera Brune Podvezanca iz robotičke tvrtke Boka koji programira sve što robot treba raditi. Pepper je dočekana kao prava zvijezda: čim se probudila počela je poimence pozdravljati sve učenike 2. d razreda. Učenici nisu očekivali da će Pepper izgovoriti njihova ima, pa oduševljenju nije bilo kraja. Pepper je učenicima objasnila što znači STEM te im pokazala što donose nove tehnologije i čime se mogu baviti učenici koje zanima znanost, ponajprije robotika.

Učenici su mogli vidjeti kako Pepper pokreće ruke i tijelo te gestikulira, okreće glavu prema izvoru zvuka, a na kraju je pokazala odlične plesne pokrete u kojima su joj se s veseljem pridružili svi učenici 2. d razreda. Pepper je upoznala i ostale učenike nižih razreda u holu škole, koji su bili oduševljeni.

 

Komentari

Komentara