Ublažavanje mjera socijalnog distanciranja uslijed povoljne situacije s epidemijom koronavirisa, s oduševljenjem su dočekali svi slojevi stanovništva, a mogućnost druženja i okupljanja ponukala je obitelj Punčec iz Cestice na organiziranje druženja konjanika i ljubitelja prirode.

Druženje je započelo u nedjelju, 17. svibnja, jutarnjim okupljanjem sudionika susreta, kod spomenute obitelji na njihovom imanju u Dravskoj ulici. Konjanici su se potom uputili do akumulacije HE Varaždin, poznatijeg kao Ormoško jezero. Odatle su oko 11 sati nasipom krenuli prema mostu u Otok Virju, a potom do predjela Benđika, na desnoj obali rijeke Drave.

Uslijedio je odmor za konje i jahače, a nakon okrjepe projahivanje je nastavljeno do ribičkog doma u Velikom Lovrečanu. Poslije kraćeg odmora sudionici susreta krenuli su na početnu poziciju u Cestici, a prvi susret nakon popuštanja mjera izazvanih pandemijom širenja koronavirusa, okončan je uz druženje i dogovor o predstojećim aktivnostima i susretima u večernjim satima.

Prema riječima Adrijane Punčec, na druženju i projahivanju desnom obalom rijeke Drave, područjem Ribolovne zone Cestica, prisustvovalo je 12 konjanika. Bili su tuu konjari iz tri županije, grada Zagreba i susjedne Republike Slovenije. Uz Varaždinsku županiju (općina Cestica i Maruševec), na susretu su sudjelovali i konjanici iz Krapinsko zagorske županije, (Bočaki, Mače, Začretje) i Zagrebačke županije (Sveti Ivan Zelima), a susretu se odazvao Janko Belšak iz susjedne općine Zavrč

– Time je ovaj susret dobio i međunarodni karakter. Slijedeći susret konjara održat će se, ako to dozvole prilike, kod jednog od sudionika ovog susreta. Najvjerojatnije nam slijedi okupljanje na području Krapinsko zagorske županije – zaključila je Adrijana Punčec.

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

 

Komentari

Komentara