Danas je u Svetom Iliji položen kamen temeljac za modernu školu, a sve to uoči 181. rođendana tamošnje Osnovne škole Vladimira Nazora.

Ravnateljica Anđelka Rihtarić tom je prilikom ugostila premijera Andreja Plenkovića, ministricu Blaženku Divjak, koja je pohađala navedenu školu, ministra Predraga Štromara, župana Radimira Čačića, saborskog zastupnika Anđelaka Stričaka, načelnika Marina Bosilja i druge uvažne goste.

Mještani su jedva dočekali da počene gradnja moderne škole koja sa svim popratnim sadržajima vrijedi ukupno 56 milijuna kuna. Čekali su školu gotovo 20 godina.

Planirana vrijednost projekta je oko 56 milijuna kuna, a s 80 % financirat će ga država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će Varaždinska županija osigurati 15, a Općina Sveti Ilija 5 % potrebnih sredstava. Rok za izgradnju je 18 mjeseci.

>> Za 18 mjeseci trebala bi niknuti škola u Svetom Iliji, Ministarstvo obrazovanja daje 44,8 milijuna kuna

– Čestitam svima koji su omogućili da se škola u Svetom Iliji počne graditi. Ovo je novo ulaganje u obrazovanje u Varaždinskoj županiji i signal privrženosti Vlade. Ulažemo u budućnost, u naše mlade. Vjerujem da će svi uključeni uložiti napor da škola i sportska dvorana budu završeni za dvije godine – rekao je premijer Plenković i čestitao ravnateljici Rihtarić i načelniku Bosilju.

Župan Čačić pak je s nekoliko opaski “piknuo” prisutne istaknuvši da su mogli napraviti više i ranije.

Komentari

Komentara