Povežite se s nama

Foto i video

FOTO I u Svetoj Mariji svečano proslavljen blagdan Velike Gospe

Objavljeno:

- dana

Svečanim misnim slavljima u marijanskim svetištima proslavljen je blagdan Velike Gospe, dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Osobito je svečano bilo na Belici te u Svetoj Mariji koje su i ove godine pohodili brojni vjernici. Svečano euharistijsko slavlje održano je u Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Svetoj Mariji koju je u koncelebraciji predvodio župnik Župe sv. Leonarda u Goričanu Josip Drvoderić.

Sveta misa bila je i prilika da se nakon 46 godina svećeničke službe župnik vlč. Pavao Markač oprosti od Župe kojoj je služio tijekom čak 22 godine pa nakon 46 godina svečeništva odlazi u zasluženu mirovinu.

Župnik vlč. Pavao Markač je 7. srpnja 1974. godine služio mladu misu u Goričanu, nakon čega je služio u nekoliko župa u susjednoj Podravini, bio dugogodišnji župnik u Nedelišću i zadnje 22 godine u Svetoj Mariji. Među svećenstvom je poznat kao graditelj crkava (Pušćine), kapelica i pilova te kao održavatelj crkvenih oltara i kipova, uz pomoć vjernika koji su mu vjerovali. Njegov nasljednik bit će vlč. Leonardo Šardi, porijeklom iz Selnice, dosadašnji župni vikar u Sračincu.

Na misnom slavlju vlč. Markač zahvalio je svim vjernicima na podršci i povjerenju u izgradnji čvrste zajednice i promicanju vjere. U ime svih mještana prigodnim govorom i poklonom oprostila se Ana Lipić, dok je zahvale u ime Općine Sveta Marija uputila načelnica Đurđica Slamek.

– Veliko Vam hvala na skromnosti, poniznosti, plemenitosti, na svakom trenutku koji ste utkali u svoju Župu, svakoj toploj riječi koju ste nam uputili, vjeri i blagosti koju ste širili diljem Međimurja. Ostavili ste veliki trag ne samo u Svetoj Mariji, već i u životima svih nas koji smo Vas imali čast upoznati – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je prisustvovao svetoj misi sa zamjenikom Josipom Grivcem te je uručio vlč. Markaču Povelju Međimurske županije u znak priznanja i zahvalnosti za doprinos u razvoju vjerskog života i humanog djelovanja.

Foto i video

FOTO/VIDEO White Stonesi na Korzu obilježili 31. obljetnicu osnutka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Udruga navijača White Stones je u srijedu bučno i vatreno obilježila 31. godišnjicu osnutka.

Naime, članovi jedne od najstarijih hrvatskih aktivnih navijačkih udruga do centralnog gradskog trga stigli su iz dva pravca, kako bi zajedno sudjelovali u paljenju 31 baklje.

Bilo je na Korzu pjesme i plesa navijača Varteksa, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija i u video prilogu:

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Ljubavna poruka ili vandalizam u Varaždinu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Ulici Vatroslava Lisinskog u Varaždinu na zidu je osvanuo grafit: “Da sam znao da postojiš Olivera”. Naime, riječ je o stihu iz pjesme Olivera nedavno preminulog Dorđe Balaševića.

Istu pjesmu Balašević je posvetio svojoj supruzi. Izgleda da je netko u Varaždinu grafit posvetio svojoj Oliveri.

Je li riječ o lijepoj gesti ili vandalizmu procijenite sami.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!