Povežite se s nama

Foto i video

FOTO I VIDEO Polaznici i zaposlenici Dječjeg vrtića Žibeki proslavili 20. rođendan osnutka ustanove!

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 12. lipnja, prigodnim programom obilježeno je 20 godina od utemeljenja Dječjeg vrtića Žibeki.

Ravnateljica i jedna od osnivačica Vrtića, Anita Caban, u obraćanju publici pozdravila je sve prisutne, među kojima i pročelnika UO za društvene, međunarodne poslove te odnose s javnošću Grada Čakovca Davida Vugrinca, načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, ravnateljicu Dječjeg vrtića Panda Varaždin Mirjanu Rajković, ravnateljicu Dječjeg vrtića Cvrčak iz Čakovca Lidiju Varošanec te suvlasnika Jezično-edukativnoga centra Didasko Damira Bendelju. Proslavi je, naravno, prisustvovala i druga osnivačica Žibeka Ljubica Železnjak. – DV Žibeki započeo je s radom 1999. s petnaestak djece, dva odgojitelja i jednom kuharicom. Danas imamo 239-ero djece i čak 36 zaposlenih. U vrtiću se odvijaju šesterosatni i deseterosatni primarni programi jaslica i vrtića, kraći programi engleskoga jezika te sportske i glazbene radionice. Matični objekt nalazi se u Čakovcu, dok područni odjeli postoje u Pribislavcu te Brezju. Potonji je zbog mogućih uvjeta verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao “Vrtić u prirodi”. Zahvaljujem načelniku Nagrajsaloviću za velikodušnu brigu za djecu i našu ustanovu – dodala je Caban. Nakon govora ravnateljice, prikazan je kratki video uradak o Dječjem vrtiću Žibeki u produkciji Žana Novosela. Uistinu posebnom rođendanskom proslavom, koja je uključivala pjesmu, ples, veselje i pokret, predstavili su se predškolci – polaznici Vrtića koji se opraštaju od vrtićkih dana te najesen kreću u školu. U Family parku Zmajček uslijedila je besplatna igra za svu djecu. Na samome početku proslave djeca i drugi okupljeni smijali su se i uživali u peripetijama junaka predstave “Bremenski svirači” Kazališne družine Pinklec.

Foto i video

FOTO Velika fotogalerija: 500-tinjak natjecatelja sudjelovalo u Humanitarnoj utrci Grada anđela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 9. svibnja, održana je 2. Humanitarna utrka Grada anđela koju je organiziralo Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad uz podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Start i cilj utrke bili su na Kapucinskom trgu, a trčalo se ulicama Varaždina rutom dugom 4,85 kilometara.

Cjelokupni iznos kotizacije u visini od 50 kuna po osobi namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

U nastavku u velikoj galeriji fotografija donosimo djelić atmosfere s današnje utrke.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Posjetitelji u Ludbregu uživali u bojama i mirisima najrazličitijih vrsta cvijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Na Otoku mladosti u Ludbregu u tijeku je međunarodni sajam cvijeća „Flora Centrum mundi Ludbreg 2021.“.

Ovo je već. 25. manifestacija po redu, a s godinama je postala jedna od najvećih takve vrste u Hrvatskoj. No, manifestacija je zbog epidemije koronavirusa prošle i ove godine organizirana kao tržnica te sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

Prvi dio manifestacije održan je prošloga vikenda, dok se ista nastavlja ove subote i nedjelje, 8. i 9. svibnja. Tržnica je oba dana otvorena do 18 sati.

Od izlagača, odnosno prodavača najviše je onih koji se bave uzgojem cvijeća, no ima tu i aromatičnog te začinskog bilja, ali i svega potrebnog za uzgoj cvijeća i bilja.

U galeriji fotografija pogledajte djelić šarenila s ludbreškog Otoka mladosti.

Nastavite čitati