Povežite se s nama

Foto i video

FOTO I VIDEO Popularni Zlatko Nedeljko-Pepsi snimio novi spot „Šef nas hroni“

Objavljeno:

- dana

Zlatko Nedeljko, mnogim Međimurcima poznatiji kao „Pepsi ‘z Miklavca“, ima novu pjesmu. Radi se o budućoj uspješnici (op. a.) pod nazivom „Šef nas hroni“.

Samo godinu dana nakon vrlo uspješne promocije pjesme i spota „Međimurje, tak mi fališ“, potkraj rujna u Wellness villi „Basium“ u Selnici održana je promocija nove pjesme i popratnog videospota. Lokacija je odabrana s obzirom na činjenicu da je u Villi snimljena i većina kadrova videouratka.

Red glazbe, red smijeha

Skladba je konačan oblik poprimila u studiju Ivana Mikulića na Belici. Uz Pepsija, svirali su i pjevali Josip Posavec-Joco, Marinko Hodić, Ivan Mikulić i Danijel Horvat.

– Promocija je protekla u ležernoj atmosferi uz puno smijeha i odličnih vokalnih interpretacija Žakline Hajdarović, Marije Küpper Jambrošić, te Ivane, Mihaele, Magdalene i Julijane iz loze Kočila. Promocija je protekla u jednom dahu: red glazbe, red smijeha te na kraju projekcija videospota! – objašnjava popularni Pepsi, koji je osim kao glazbenik poznat i kao pjesnik te voditelj zabavnih manifestacija.

Pepsi sa svojim “šefom” – suprugom Sanjom

Uz njega kao autora teksta, glazbe te režisera i scenarista, u spotu igraju i Kristina te Boris Jambrošić, Sanja Nedeljko, kao i Marinko Hodić. Važno je dodati da je za „meštrije iza kamere“ bio odgovoran Žan Novosel, a jednu od bitnijih uloga odigrala je i Ema Nedeljko kao asistentica na projektu.

Fićo vs. Porsche

– Spot sam pripremao 40 dana kako bismo u tri dana snimili sve potrebne kadrove. Poruka videa socijalne tematike je: „Ne dajte da vas gaze!“ Htio sam ilustrirati nesrazmjer šefa, koji u spotu, primjerice, vozi Porsche, dok radnici voze Fićo. Pamtljivoga Fiću, o kojem me svi pitaju, nabavio sam u Ferketincu od Dejana Mučića. Svi očekujemo da će drugi riješiti naše probleme, što se, na primjer, tiče radništva i njegova prava, a to baš ne ide tako – objašnjava Nedeljko. Zanimljiv je i njegov općenit stav prema glazbi:

– Glazbenici upoznaju ljude svih profila, od svojih uzora do … onih drugih. Uvijek mi je bila fascinantna pojava naše drage pokojne Tete Lize – ona je imala izrazite hrabrosti stati pred kamere i zapjevati domaću popevku. Tu vrst „vupeža“ nemaju svi. Ja, primjerice, bavljenje glazbom smatram privilegijom – dodaje.

Pepsi zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji projekta. U prilogu pogledajte spot.

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Triju soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO U Corum, nekad popularni varaždinski kafić, kao da je pala bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Prostor bivšeg varaždinskog caffe bara Corum u Kukuljevićevoj 11, odavno je napušten i zjapi prazan.

Nekad omiljeno okupljalište mladih, poglavito u kasnim večernjim satima, danas izgleda sablasno i teško je zamisliti da je u tom prostoru bila ugodna atmosfera, u kojoj se pijuckalo i razgledavalo izložbe.

Kako danas izgleda prostor lokala koji je bio smješten iznad kina Dom, pogledajte u galeriji fotografija:    

Nastavite čitati