Jedna od najaktivnijih međimurskih udruga svakako je ona koja okuplja međimurske samce i samice.

Naime, Udruga “Međimurski samci” djeluje već 24 godine, a u nedjelju, 4. listopada, okupili su se u Restoranu Atlantik u Nedelišću kako bi obilježili Dane jeseni.

Druženje i ples

– Sljedeće godine, 25. svibnja, obilježit ćemo i punih četvrt stoljeća djelovanja. Do pandemije koronavirusa okupljanja su se organizirala u Hotelu Park, gdje smo ove godine proslavili Dan žena, da bi onda sve stalo. Budući da Hotel Park ne radi do daljnjega, mi se snalazimo kako znamo i umijemo. Trenutno se družimo u nedelišćanskoj Kavani Atlantik, koja predstavlja fino i kulturno mjesto kakvo samci i zaslužuju. Prošle nedjelje, 4. listopada, obilježili smo Dane jeseni, te smo se krasno proveselili. Naše Međimurke i Međimurci su iznimno radišni ljudi pa se puno toga i skupilo! – objašnjava predsjednica Udruge, Slavica Tkalec iz Novoga Sela Rok. Ističu da im veliku podršku prilikom organiziranja aktivnosti i projekata pružaju Međimurska županija i međimurski župan Matija Posavec, na čemu su im od srca zahvalni.

– Naša druženja i ples su lijek za dušu i tijelo. Kako kažemo, nije lijepo biti sam, zato ni ne morate biti sami – dođite i veselite se s nama! Udrugu rese zajedništvo, dobrota i međusobno poštovanje svih članova… To je jedna velika obitelj! – dodaje Tkalec. Objašnjava da se ulaz na zabave naplaćuje simbolično, a novac koristi za glazbu uživo: ona je uvijek garancija odlične atmosfere koju do usijanja dovodi vrsni muzičar Radovan Radek-Dado.

Izleti, posjeti, igre…

Da se u Udruzi doista radi o obiteljskoj atmosferi svjedoče i činjenice kako članovi posjećuju bolesne među svojim redovima, zajedno odlaze na hodoćašća i sudjeluju u raznim sportskim igrama. Povremeno, kad prilike to dopuštaju, organiziraju i druženja sa samcima iz drugih županija, odnosno gradova, kao što su Varaždin, Koprivnica i Virovitica.

Organiziraju i razne izlete pa su tako nedavno, sredinom prošloga mjeseca, za Dane Kotoribe posjetili to donjomeđimursko mjesto, kao i susjednu Donju Dubravu, stari tok Mure i Drave, crkvu i muzej te su se družili s članovima brojnih kotoripskih udruga.
Udruga zasad broji oko 170 aktivnih članova, no i dalje su dobro došli svi koji se žele pridružiti pa ne treba čuditi ako se uskoro približe i brojci od 200 ili više.

Komentari

Komentara