Atrij pavlinskog samostana u Lepoglavi nakratko je uoči Božića postao Betlehem.

Naime, i ove su godine, zahvaljujući suradnji Grada Lepoglave, Turističke zajednice Grada Lepoglave, lepoglavske župe, Turističko kulturno informativnog centra, Kaznionice u Lepoglavi te KUD-a Lepoglavski pušlek, u Lepoglavi uprizorene žive jaslice.

Kostimirani članovi KUD-a Lepoglavski pušlek okupljeni oko pastirskih vatri i štalice pružili su posjetiteljima, u jedinstvenom ambijentu pavlinskog samostana uz pratnju naratora i pjesmu crkvenog zbora, živi prikaz Isusova rođenja.

Žive su jaslice uprizorene tijekom dvije večeri – dan uoči Badnjaka i na sam Badnjak. Građane koji su u te dvije večeri pohodili pavlinski samostan kako bi pratili uprizorenje Isusova rođenja organizatori su počastili kuhanim vinom i čajem.

Također, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave u Lepoglavi je održan tradicionalni Božićni koncert. Kao i prijašnjih godina, brojna je publika radost Božića podijelila s glazbenicima koji su im i ovog puta uputili prekrasnu božićnu glazbenu čestitku.

Po tradiciji koncert je održan na Štefanje, a ove su godine radost Božića s brojnom publikom podijelili: Limena glazba Lepoglava pod ravnanjem Željka Hutena, Ženski pjevački zbor Collegium Artisticum pod ravnanjem Anke Žulić, Tamburaški orkestar Biseri iz Kamenice pod ravnanjem Franje Ježeka, Tomislav Goluban, La Boheme band te mariachi sastav El Combo.

Pred sam kraj koncerta, koji je završio zajedničkim nastupom svih izvođača i Radetzky maršem u izvođenju Limene glazbe Lepoglava, božićnu i novogodišnju čestitku građanima je uputio gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić. Koncert je u suorganizaciji s TKIC-om organizirala Turistička zajednica Grada Lepoglave.

Komentari

Komentara