Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO III. osnovna škola u Varaždinu proslavila 170. rođendan

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA

U školske klupe III. osnovne škole u Varaždinu prvi učenici sjeli su davne 1846. godine. Veliku, 170. obljetnicu rada su djelatnici i učenici škole obilježili jučer bogatim programom, u kojem je uživao i gradonačelnik Goran Habuš.

III. osnovnu školu je 25. kolovoza 1846. službeno utemeljio biskup Giuro Haulik, vlastelin i pokrovitelj biškupečke župe. Tada je to bila trogodišnja škola, koju su pohađala djeca iz Biškupca, Jalkovca, Črnca, Poljane, Marofa, Kućana Gornjeg, Kućana Donjeg i Zbelave, a nastavu su slušali na hrvatskom jeziku.

Prvi učitelj bio je Janko Gjorgji, a u Biškupcu je služio trideset godina.

Budući da su otvorene škole u Zbelavi i Kučanu Donjem, školsko područje se smanjuje te danas obuhvaća Biškupec, Jalkovec, Črnec, Poljanu i današnju Zagrebačku ulicu.

Škola je postigla brojne i zapažene uspjehe na natjecanjima, a jedan od zapaženijih je državna nagrada  “Faust Vrančić” koja joj je dodijeljena 2001. godine za posebne doprinose razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja.

– Ove školske godine školu pohađa 435 učenika, raspoređenih u 19 odjeljenja, zaposleno je 9 učitelja razredne nastave, te 21 učitelj predmetne nastave – istaknuto je na stranicama III. OŠ.

Izvor: Foto: rt

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje